Πολιτική
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, με ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι και από το μεσημέρι, τοπικά, ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα, τοπικά στα ανατολικά, ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα αυξηθούν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το απόγευμα στις Κυκλάδες, τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η μεγίστη θα φθάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το μεσημέρι τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Πιθανότητα βροχής μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα, τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για αύριο, Τρίτη, η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και στα πελάγη, τοπικά, ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.