Πολιτική
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2006 18:02

Φυσικό αέριο - Κινητοποίηση του ΥΠΕΞ για την κρίση Ρωσίας - Ουκρανίας

Με τους πρέσβεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ.κ. A. Vdovin και V. Tsyboukh αντίστοιχα, συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη, πρέσβης Κων/νος Ράλλης.

Από ελληνικής πλευράς, εκφράστηκε η ευχή για ταχεία διευθέτηση του ζητήματος που έχει ανακύψει μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά στον προσδιορισμό της τιμής του φυσικού αερίου.

Επιπλέον, στους δύο πρέσβεις τονίστηκε το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς ώστε να μην υπάρξει μείωση της διοχετευόμενης στη χώρα μας ποσότητας του φυσικού αερίου, εξαιτίας του ζητήματος που έχει ανακύψει. Τέλος, τονίστηκε ότι είναι σημαντικό όπως και οι δύο πλευρές δίδουν διαβεβαιώσεις για την εκπλήρωση των ήδη ειλημμένων υποχρεώσεών τους.

Πέραν αυτών, το υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με την αυστριακή προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου αφενός να την ενημερώσει για τις ελληνικές θέσεις και αφετέρου να τονίσει ότι ο έλληνας υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, εκφράζει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του στους τέσσερις ομολόγους του υπουργούς της Ε.Ε., οι οποίοι έχουν ήδη αποστείλει σχετική επιστολή προς τους αντιστοίχους τους υπουργούς Ρωσίας και Ουκρανίας.