Πολιτική
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2006 11:17

Νέος αυτεπάγγελτος διορισμός συνηγόρων για τον Α. Γιωτόπουλο

Σε αυτεπάγγελτο διορισμό -για τρίτη φορά- νέων δικηγόρων ως εκπροσώπων του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, προχώρησε το πενταμελές εφετείο στη δίκη της «17 Νοέμβρη».

Πρόκειται για τους δικηγόρους Αθηνών κ.κ. Θεόδωρο Αγγελή, Γεώργιο Κάβουρα και Θεόδωρο Θεοχάρη, τους οποίους το δικαστήριο κάλεσε να παρουσιαστούν αύριο το πρωί και διέκοψε τη διαδικασία.

Είχε προηγηθεί η άρνηση των τριών δικηγόρων που είχε ορίσει αυτεπάγγελτα με διάταξή του το δικαστήριο ως συνηγόρους του κατηγορούμενου Γιωτόπουλου, οι οποίοι επικαλέστηκαν κυρίως λόγους υγείας. Με την έναρξη της 13ης συνεδρίασης του δικαστηρίου και πρώτης για το νέο έτος, οι δικηγόροι κ.κ. Ευστάθιος Βλαντής και Ιωάννης Ηλιάδης, δήλωσαν στο δικαστήριο ότι αδυνατούν να εκπροσωπήσουν το Γιωτόπουλο, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.

Επιπλέον ο κ. Βλαντής ο οποίος είχε διοριστεί αυτεπαγγέλτως και στη δίκη του ΕΛΑ ανέφερε ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις των παραστατικών (φωτοτυπίες, αντίγραφα αποφάσεων κλπ), που απαιτούνται προκειμένου να λάβει την αμοιβή του.

Ο έτερος δικηγόρος Κωνσταντίνος Ζαχαράκης, με έγγραφό του γνωστοποίησε στο δικαστήριο ότι αποποιείται τον διορισμό του και ζήτησε να τον απαλλάξουν από τα καθήκοντά του, που ούτως ή άλλως αδυνατεί, όπως είπε, να ασκήσει.

Στο μεταξύ λίγο πριν τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης, ο κατηγορούμενος Βασίλης Τζωρτζάτος, ζήτησε κι έλαβε το λόγο και ανέγνωσε δήλωση στην οποία αποδοκιμάζει την έκφραση αλληλεγγύης από συγκατηγορουμένους του «προς όλους αδιακρίτως τους κατηγορούμενους». Οπως ανέφερε η έκφραση αλληλεγγύης είναι «πρόκληση», αφού περιλαμβάνει και αυτούς που συνεργάστηκαν με τις αρχές.

Μετά την ανάγνωση της δήλωσης και ενώ το δικαστήριο είχε αποσυρθεί, σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Δημήτρη Κουφοντίνα και του συνηγόρου του Βασίλη Τζωρτζάτου, Βασίλη Μυλωνά, καθώς ο Κουφοντίνας εκφράστηκε απαξιωτικά για τον συγκατηγορούμενό του.

Πηγή ΑΠΕ