Κοινωνία
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019 22:58

«Τζόκερ»: Επέμβαση της ΕΛΑΣ σε κινηματογράφους λόγω της παρουσίας ανηλίκων

Την παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού προκάλεσαν τα δημοσιεύματα περί αστυνομικής επιχείρησης σε κινηματογραφικές αίθουσες, όπου προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ».

Την παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού προκάλεσαν τα δημοσιεύματα περί αστυνομικής επιχείρησης σε κινηματογραφικές αίθουσες, όπου προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ».

Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού ενημέρωσαν την αστυνομία για την παρουσία ανηλίκων στις συγκεκριμένες αίθουσες προβολής.

Και αυτό διότι, η επίμαχη ταινία επιτρέπεται μόνο για ενηλίκους.

Τα παραπάνω περιστατικά φέρεται να έλαβαν χώρα σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας - στο εμπορικό κέντρο «Mall» στο Μαρούσι, και στον κινηματογράφο «ΑΕΛΩ» στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, ο οποίος μίλησε στο ΑΜΠΕ, η παρέμβαση προκλήθηκε κατόπιν επώνυμων καταγγελιών δύο γυναικών, οι οποίες δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι αστυνομικοί, κατά τον ίδιο, όφειλαν να ελέγξουν την καταγγελία και πράγματι, εντόπισαν τους ανήλικους, τους οποίους – όπως προβλέπεται από τον νόμο – παρέδωσαν στους γονείς τους.

Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι των δύο κινηματογράφων οδηγήθηκαν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, όπου λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα.

Ο ίδιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν κρατήσει τα πλήρη στοιχεία των δύο γυναικών που έκαναν τις σχετικές καταγγελίες.

Η αντίδραση του υπουργείου Πολιτισμού

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν».

Η ηγεσία του υπουργείου, τέλος, διαμηνύει ότι «σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».

naftemporiki.gr