Τεχνολογία-Επιστήμη
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 13:30

To Google Pixel 4 φέρνει νέα τεχνολογία σε ανανεωμένο σχεδιασμό

Πολλά είναι τα στοιχεία στα οποία μπορεί να σταθεί κανείς, εξετάζοντας τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό κόσμο του Google Pixel 4.

Πολλά είναι τα στοιχεία στα οποία μπορεί να σταθεί κανείς, εξετάζοντας τόσο τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό κόσμο του Google Pixel 4.

O σχεδιασμός του είναι ανανεωμένος, με έντονα χρώματα στο πίσω μέρος και τονισμένη την θέση της πίσω κάμερας. Η κάμερα είναι το στοιχείο που έχει αναβαθμιστεί πλήρως, μιας και υπάρχουν δύο κάμερες στο πίσω μέρος, με την μία να διαθέτει τηλεφακό, μαζί με την τεχνολογία Super Res Zoom, που υπόσχεται εξαιρετική ποιότητα, ακόμα και σε μακρινές φωτογραφίσεις. Η λειτουργία Night Sight, επεμβαίνει στις νυχτερινές λήψεις και επιτρέπει ακόμα και την απεικόνιση του Γαλαξία σε μία έναστρη νύχτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω χαρακτηριστικό θα το αποκτήσουν, μέσα από ένα update και τα Pixel 3 και 3a.

Ο Google Assistant θα είναι ακόμα πιο έξυπνος και εξελιγμένος στο Pixel 4, με ταχύτερη απόκριση στις εντολές του κατόχου του τηλεφώνου και ικανότητα κατανόησης πολλών περισσότερων ερωτήσεων. Οι δημιουργοί του λογισμικού σημειώνουν ότι ο Google Assistant θα συνεχίσει να βελτιώνεται με τον καιρό. Το Pixel 4 έχει και τεχνολογία Motion Sense για χειρισμό, χωρίς να είναι αναγκαίο να αγγίζει κανείς την οθόνη του.

H οθόνη αυτή έχει διαγώνιο 5.7 ιντσών, με συχνότητα ανανέωσης τα 90 Hz. H μνήμη RAM είναι στα 6 GB, με επεξεργαστή Pixel Neural Core, ο οποίος υποστηρίζει machine learning, επεξεργασία δεδομένων εν κινήσει και λειτουργία always on για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Υπάρχει και το chip Titan M για την ασφάλεια, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που υπάρχουν μέσα στο smartphone.

Το Pixel 4 έχει την τελευταία έκδοση του Android 10, με μηνιαία updates για τρία έτη. Στη μνήμη του Pixel 4 υπάρχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές τόσο για την ηχογράφηση, όσο και για την ασφάλεια, ενώ το σύνολο των απαιτούμενων επεξεργασιών γίνονται απευθείας πάνω στη συσκευή, γεγονός που δείχνει ότι η Google βλέπει τα μοντέρνα smartphones περισσότερο ως υπολογιστές και λιγότερο ως απλά τηλέφωνα.