Πολιτική
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2006 14:13

Α. Παπαρήγα: «Φασιστικό παραλήρημα» το περιεχόμενο του μνημονίου για τα ΚΚ

Το θέμα των απαγωγών των πακιστανών μεταναστών στη χώρα μας, καθώς και το μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα κομμουνιστικά κόμματα και γενικότερα τα καθεστώτα του υπαρκτού σοσιαλισμού, έθεσε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε «φασιστικό παραλήρημα» το περιεχόμενο του μνημονίου, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 24 Ιανουαρίου.

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε ότι με το μνημόνιο αυτό το Συμβούλιο της Ευρώπης «κηρύσσει τον πόλεμο κατά της κομμουνιστικής ιδεολογίας», σημειώνοντας ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έγιναν με πρόσχημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο.

Η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την ελπίδα ότι το μνημόνιο αυτό τελικά δεν θα εγκριθεί και κάλεσε τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου να κινητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οσον αφορά εξάλλου, το θέμα των Πακιστανών, η γ.γ. του ΚΚΕ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι έγιναν οι απαγωγές, σημειώνοντας ότι η υπόθεση αυτή εξελίχθηκε με βάση συμφωνίες που έγιναν στο πλαίσιο της Ε.Ε. από την κυβέρνηση Σημίτη. Όπως τόνισε η κ. Παπαρήγα είναι ανάγκη ο λαός να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει την κατάργησή τους.

Σημείωσε επίσης πως οι απαγωγές γίνονται από Αμερικανούς και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, υποστηρίζοντας ότι το φαινόμενο αυτό ήρθε τώρα και στην Ευρώπη.

Αναφερόμενη, τέλος, στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο εν λόγω θέμα, η κ. Παπαρήγα παρατήρησε πως «δεν μας αποπροσανατολίζει ο εσωτερικός κυβερνητικός καβγάς» και ζήτησε τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή ΑΠΕ