Πολιτική
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2006 10:31

Πρόγνωση καιρού

Θυλλώδεις βορείους ανέμους στο Αιγαίο, με μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και παγετό τη νύχτα και νώρίς το πρωΐ στα βόρεια ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις, αυξημένες στη Δυτική Μακεδονία, με ασθενείς χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά ισυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα νοτιοδυτικά. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και στα νότια πεδινά χιονόνερο. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στη Νότια Κρήτη λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις βόρειες περιοχές θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με χιονόνερο, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις και στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες πρόσκαιρα το πρωΐ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και στα νότια χιονόνερο, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, προβλέπει για αύριο, Τρίτη η ΕΜΥ, στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.