Αθλητικά
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 21:07

Φαν Σιπ: Θέλω να δω και τους άλλους παίκτες, στόχος το Κατάρ

Αισιόδοξος ότι στο «Ολίμπικο» θα δει την ομάδα του να στέκεται ανταγωνιστικά απέναντι στην «απόλυτη» πρωτοπόρο του 10ου ομίλου, Ιταλία, δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν Σιπ.

Αισιόδοξος ότι στο «Ολίμπικο» θα δει την ομάδα του να στέκεται ανταγωνιστικά απέναντι στην «απόλυτη» πρωτοπόρο του 10ου ομίλου, Ιταλία, δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν Σιπ.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει αύριο στη Ρώμη τη «σκουάντρα ατζούρα» για την 7η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020, ευελπιστώντας σε μια εμφάνιση καλύτερη από εκείνη του ΟΑΚΑ, όταν είχε παραδοθεί αμαχητί χάνοντας 0-3.

«Ο Μαντσίνι έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά για να φέρει την Ιταλία σε αυτό το σημείο και το έκανε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μένει να δούμε τι μπορούμε εμείς να κάνουμε», σχολίασε ο Φαν Σιπ στη συνέντευξη Τύπου.

«Στόχος μου είναι να αντιστρέψω την κατάσταση και να προκριθούμε στο Μουντιάλ του Κατάρ. Θέλω να δω ποιοι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν στα παιχνίδια», πρόσθεσε. 

Όσο για τις κλήσεις του; «Στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας θέλω να δω τι μπορούν να κάνουν τα υπόλοιπα παιδιά. Ξέρω τι μπορούν να κάνουν ο Σωκράτης και ο Μανωλάς, θέλω να δω και τους άλλους. Μίλησα μαζί τους και τους εξήγησα ότι δεν θα είναι σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα είναι ξανά στην Εθνική ομάδα».

Για το τι θα ήθελε να δει από τους παίκτες του, είπε «ότι μπορούν να παίξουν απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Θέλω να δω σίγουρα να ακολουθούν το πλάνο. Επιπλέον, είναι μία σπουδαία εμπειρία. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό. Θέλω να δω μία ομάδα που μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι στην Ιταλία».

Ο Φαν Σιπ ρωτήθηκε αν οι συνεχείς ήττες ρίχνουν την ψυχολογία της ομάδας. «Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Φυσικά και δεν φοβάμαι, πιστεύω στην αναδιοργάνωση. Όταν θέλεις να κάνεις επανεκκίνηση μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι θετικά στην αρχή», απάντησε.

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών στη συνέντευξη Τύπου παρέστη ο Κώστας Σταφυλίδης, που έδωσε υπόσχεση ότι «θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την Εθνική».

Ο αμυντικός της Χοφενχάιμ ρωτήθηκε για κλίμα στην Εθνική ομάδα και τις κλήσεις του Φαν Σιπ. «Ως προς τις απουσίες, είναι επιλογές του προπονητή. Σεβόμαστε ό,τι λέει και υπακούμε στο πλάνο του. Όσο για το κίνητρο, είναι πως παίζουμε στην Εθνική, όχι στις ομάδες μας. Πάντα έχεις κίνητρο με μία μεγάλη Εθνική απέναντί σου, όπως της Ιταλίας, που έχει μεγάλα αστέρια», είπε.

Και κατέληξε: «Νομίζω ότι δεν είναι τόσο σημαντικό να χαλάσουμε τη γιορτή των Ιταλών. Να κάνουμε μία καλή εμφάνιση για εμάς, αυτό είναι το σημαντικό. Εμείς φέραμε την κατάσταση εδώ και πρέπει να το γυρίσουμε. Δεν μας απασχολεί εάν είναι η Αρμενία ή η Ιταλία. Πρέπει να παίξουμε καλά».