Στον κόσμο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης ξενάγησε τους συμμετέχοντες του Συνεδρίου Discover More Athens 2019 η Hewlett Packard Enterprise, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα.
Στον κόσμο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης ξενάγησε τους συμμετέχοντες του Συνεδρίου Discover More Athens 2019 η Hewlett Packard Enterprise, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, συζητήθηκε διεξοδικά ο τρόπος με τον οποίον το κράτος, οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις θα ενσωματώσουν τις τεχνολογικά και ψηφιακά προηγμένες λειτουργίες, ώστε να πετύχουν στη σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα του 21ου αιώνα.
Η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση, η υπερ-συνδεσιμότητα και η ανάγκη επεξεργασίας δεδομένων στο άκρο είναι αναδυόμενες ανάγκες που έχουν αναδιαμορφώσει όλες τις αγορές, επαναπροσδιορίζοντας κάθε βιομηχανία και μεταμορφώνοντας τον τρόπο ζωής και εργασίας μας. Με γνώμονα τα παραπάνω κι έχοντας επικεντρώσει τη στρατηγική της στα τρία κύρια σημεία που θα χαρακτηρίζουν τις επιτυχημένες επιχειρήσεις στο μέλλον: Edge Centric – Cloud Enabled και Data Driven, η Hewlett Packard Enterprise άνοιξε έναν γόνιμο διάλογο παρουσία περισσότερων από 800 στελεχών σημαντικών ελληνικών επιχειρήσεων από τον κλάδο της τεχνολογίας και όχι μόνο.
Βασικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριακός Πιερρακάκης ο Αντιπρόεδρος & CTO της HPE, Dr Eng Lim Goh, ο Διευθυντής Τεχνολογίας της Tottenham Sanjeev Katwa, ο Chief Technologist της HPE, Ian Henderson και ο Evangelist και Engagement Manager της HPE Hartmut Schultze, οι οποίο έδωσαν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «πως μπορεί η τεχνολογία να απλοποιήσει τη ζωή μας», «πως μπορεί να συμβάλει η τεχνολογία στη νόσο Alzheimer», «υπάρχουν “έξυπνα” γήπεδα», «πως μία αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να πάρει τη No1 θέση στη Formula1».
Πιο συγκεκριμένα, στην εισήγηση του ο Dr Eng Lim Goh, Αντιπρόεδρος της HPE, ανέφερε: «Στην HPE ερευνούμε καθημερινά τρόπους για να μπορέσει η τεχνητή νοημοσύνη να κάνει τον ιατρικό εξοπλισμό, τα βιομηχανικά ρομπότ και άλλες συνδεδεμένες συσκευές «εξυπνότερες» και αποδοτικότερες, προστατεύοντας παράλληλα την ιδιωτικότητα των δεδομένων. Αναπτύσσουμε μία μέθοδο με την οποία οι συνδεδεμένες συσκευές μαθαίνουν ως ομάδα και όχι ως μονάδα, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία blockchain. Έτσι, η επεξεργασία των δεδομένων πραγματοποιείται ταχύτερα και αποδίδει καλύτερα αποτελέσματα, αφού παρακάμπτεται η χρονοβόρα διαδικασία αποστολής των πληροφορίων που συλλέγονται σε ένα εταιρικό cloud ή ένα κέντρο δεδομένων που βρίσκεται σε άλλη χώρα. Για να γίνουν «εξυπνότερες» οι συσκευές, το edge computing χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη διευκολύνοντας την επεξεργασία και την ανάλυση των δεδομένων μέσα ή κοντά στην πηγή».
Για τα «έξυπνα» γήπεδα μίλησε ο Sanjeev Katwa, Διευθυντής Τεχνολογίας της Tottenham: «Η φιλοδοξία της Tottenham δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Όλοι στην ομάδα θέλαμε να δημιουργήσουμε το πρώτο πραγματικά ψηφιακό στάδιο του πλανήτη. Για να οικοδομήσουμε και να λειτουργήσουμε το πιο προηγμένο τεχνολογικά περιβάλλον στον κόσμο είχαμε ως βασικό μας συμπαίκτη την Hewlett Packard Enterprise. Σε έναν χώρο που τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους (ήχος, φώτα, κάμερες, συστήματα ασφαλείας, ηλεκτρονικά εισιτήρια, ψηφιακές πινακίδες) είχαμε την ανάγκη τεράστιας υπολογιστικής δύναμης, αλλά και ενός προηγμένου λογισμικού το οποίο θα παρείχε στους διαχειριστές τη δυνατότητα να επεξεργάζονται και να μεταποιούν τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο η υβριδική εμπειρία που βιώνει ο κάθε επισκέπτης του Tottenham Hotspur Stadium γίνεται πρωτόγνωρη, καθώς ο φυσικός και ο ψηφιακός κόσμος αλληλοεπιδρούν. Η χρήση δεδομένων που καταγράφονται και αναλύονται σε πραγματικό χρόνο στο άκρο είναι μια καταλυτική εξέλιξη για την αποτελεσματική λειτουργία αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων».
O Ian Henderson, Chief Technologist της HPE, επεσήμανε τη σημασία της ταχύτητας: «Το μέλλον ανήκει στον πιο γρήγορο, ειδικά εάν εξετάζουμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η Mercedes-AMG Petronas είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα Formula1 και αυτό συμβαίνει γιατί η ομάδα αντιλήφθηκε πολύ νωρίς τα οφέλη που μπορεί να της προσφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Παλαιότερα θεωρούσαμε ότι μία καλή ομάδα και ένα καλό αυτοκίνητο μπορούν να κατακτήσουν τίτλους. Πλέον είμαστε σίγουροι ότι σε αυτόν το συνδυασμό πρέπει να προστεθεί και η τεχνολογία για να δημιουργήσει τον αλγόριθμο που θα οδηγεί σε νίκες. Η βεβαιότητά μας προέρχεται από την εμπειρία που αποκομίζουμε καθημερινά μέσα από τη συνεργασία της Mercedes-AMG Petronas και της Hewlett Packard Enterprise. Πιέζοντας τις υπολογιστικές δυνάμεις στα όρια της απόδοσής τους, καταφέραμε να συλλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε δεδομένα στα +200 χλμ χρησιμοποιώντας τις High Computing λύσεις που προσφέρει η ΗΡΕ. Έτσι αποκτήσαμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων ομάδων και καταφέραμε το ασύλληπτο ρεκόρ των 5 συνεχόμενων τίτλων τα τελευταία 5 χρόνια».
Στην ομιλία του, ο Hartmut Schultze, Evangelist και Engagement Manager της HPE, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός μεγαλώνει καθημερινά, ο αριθμός των ανίατων νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως το Alzheimer, αυξάνεται συγκλονιστικά (περισσότεροι από 50 εκατομμύρια πάσχοντες σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ερευνών). Η DZNE, στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει, αυτές τις ασθένειες κάνει εντατική χρήση της ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων, αλλά οι περιορισμοί των δυνατοτήτων των παραδοσιακών υπολογιστών αποτελούσαν μέχρι πρότινος το βασικό εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεραστεί. Αναζητώντας μία πρωτοποριακή αλλά πολύ περισσότερο αποδοτική λύση, η DZNE ανακάλυψε το Memory-Driven Computing σύστημα της HPE. Oι δύο οργανισμοί, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, κατάφεραν να βελτιώσουν σημαντικά την υπολογιστική ταχύτητα και να εξάγουν πρωτόγνωρα συμπεράσματα, που αποτελούν οδηγό στον ενισχυμένο πλέον αγώνα κατά της νόσου του Alzheimer».
Στη δεύτερη ενότητα του Discover More Athens, πραγματοποιήθηκε πάνελ συζήτησης των CEOs τεχνολογικών ηγετών της αγοράς, πάνω στο επίκαιρο θέμα των ευκαιριών που προσφέρονται σε όσους οργανισμούς επιχειρήσουν τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Στην κεντρική ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν το Ψηφιακό Κράτος, οι Ψηφιακές Επιχειρήσεις, αλλά και οι μέθοδοι συνεργασίας μεταξύ των απαιτούμενων φορέων για την οικοδόμηση ενός υβριδικού κόσμου, στον οποίο η εξέλιξη που προσφέρει η ψηφιοποίηση των πληροφοριών θα βελτιώνει την καθημερινότητα των ανθρώπων στον φυσικό κόσμο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HPE για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μιχάλης Κασιμιώτης, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που φέραμε για ακόμα μία χρονιά στην Ελλάδα την εκδήλωση Discover More Athens, η οποία συμπίπτει και με τον εορτασμό των 35 χρόνων παρουσίας της Hewlett Packard Enterprise στην ελληνική αγορά. Πέρα από τη διατήρηση του ενδεδειγμένου κλίματος συνεργασίας και αλληλεπίδρασης με το δίκτυό μας, βασικός στόχος του Συνεδρίου ήταν να αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για να διαπιστώσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι πιο εξελιγμένες λύσεις και υπηρεσίες της HPE βοηθούν έμπρακτα τις επιχειρήσεις να αγκαλιάσουν το μέλλον και να κάνουν το απαραίτητο «ψηφιακό άλμα» υλοποιώντας έργα ψηφιακού μετασχηματισμού. Στην εκδήλωση Discover More Athens, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν επιτυχείς εφαρμογές της τεχνολογίας, που αναδεικνύουν τη συνδρομή της στην εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται, και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιληφθούμε τη δύναμή της τεχνολογίας».