Πολιτική
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2006 13:32

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού κατηγορεί την κυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου

Μικροκομματική προσέγγιση από την πλευρά της κυβέρνησης, για να ξεφύγει από τα μεγάλα διλήμματα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να κινήσει τις διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στην αρχή της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τόνισε ότι η κυβέρνηση καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα, «πετάει τη μπάλα σε άλλο γήπεδο» και προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα με το Σύνταγμα. «Αλλά όπως απέδειξε», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, «ούτε στο γήπεδο της οικονομίας ξέρει να παίζει μπάλα, ούτε στο γήπεδο του Συντάγματος φάνηκε ότι μπορεί να παίξει σοβαρά».

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών με αντιφατικές προελεύσεις και στοχεύσεις, κάτι που όπως είπε, αποδεικνύει την ανυπαρξία προετοιμασίας από την πλευρά της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, κατά τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος θα υπάρξει σαφέστατη ιδεολογική διαφοροποίηση μεταξύ προόδου και συντήρησης.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι το 2006, όπως και το 2005, θα εμφανιστούν μεγάλα προβλήματα στην οικονομία, η οποία –όπως παρατήρησε- δεν είναι σε καλή κατάσταση λόγω των επιλογών της κυβέρνησης, οι οποίες αντί να οδηγήσουν σε ανάπτυξη, οδηγούν σε υποχώρηση.

Όσον αφορά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι για το ΠΑΣΟΚ είναι ένα στοίχημα ανανέωσης και για την αυτοδιοίκηση στοίχημα νέας προοπτικής.

Κάνοντας εξάλλου, ένα σύντομο απολογισμό της παρουσίας και της δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το 2005, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι υπάρχει ένας πολύ θετικός απολογισμός και πολύ καλή παρουσία στο Κοινοβούλιο, αλλά και γενικότερα σε άλλες περιοχές της χώρας. «Σφυρηλατήσαμε –είπε- συνοχή, ενότητα και σοβαρή παρουσία, η οποία φάνηκε και στο κλείσιμο του έτους κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και όλα αυτά αναδεικνύουν τη νικηφόρα προοπτική της δημοκρατικής παράταξης».

Μεταξύ των επιτευγμάτων του ΠΑΣΟΚ στο χρόνο που πέρασε, ανέφερε ότι κατάφερε να ξαναφέρει την πολιτική στο προσκήνιο, επισημαίνοντας ότι ο λαός ζητά πολλά από το ΠΑΣΟΚ, οι ευθύνες του οποίου γίνονται πιο μεγάλες, γιατί ο κόσμος κοιτά και πάλι προς αυτό. «Και πρέπει να ξαναγίνουμε η μεγάλη δύναμη της αλλαγής», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε Καλή Χρονιά και υγεία στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, από τα οποία ζήτησε να δείξουν και φέτος την ίδια ζέση και τον ίδιο ενθουσιασμό, ενώ ευχήθηκε στον Ανδρέα Λοβέρδο για το νεογέννητο παιδί του.

Πηγή ΑΠΕ