Κόσμος
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 02:06

Λευκός Oικός: Δεν θα συνεργαστεί στην έρευνα για τον Τραμπ

Την άρνησή του να συνεργαστεί για την υπόθεση παραπομπής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζει και επισήμως ο Λευκός Οίκος, με επιστολή του προς το Κογκρέσο.

Την άρνησή του να συνεργαστεί για την υπόθεση παραπομπής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζει και επισήμως ο Λευκός Οίκος, με επιστολή του προς το Κογκρέσο.

Στην επιστολή, η οποία εστάλη στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και στους επικεφαλής τριών επιτροπών του Κογκρέσου, ο Λευκός Οίκος αποκλείει το ενδεχόμενο συνδρομής του στην έρευνα, την οποία χαρακτηρίζει «αβάσιμη» και «συνταγματικά άκυρη».

Η επιστολή έρχεται λίγες ώρες μετά την απαγόρευση του Λευκού Οίκου στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε., Γκόρντον Σόντλαντ, να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου.

Στην επιστολή, ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Πατ Σιπολόνι κατηγορεί τους ηγέτες του Κογκρέσου πως η έρευνά τους «παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης δικαιώματα και τη συνταγματικά θεσμοθετημένη διαδικασία », επειδή δεν διεξήχθη ψηφοφορία για την έναρξη της έρευνας.

«Για να εκπληρώσει τα καθήκοντά του στον αμερικανικό λαό, ο πρόεδρος Τραμπ και η διοίκησή του δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην μεροληπτική και αντισυνταγματική σας έρευνα, υπό αυτές τις συνθήκες» αναφέρεται στην επιστολή.

Η επιστολή κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ότι προσπαθούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα των εκλογών του 2016 ".

Υπενθυμίζεται πως η έρευνα εξετάζει κατά πόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πίεσε τον Ουκρανό ομόλογό του προκειμένου να διεξάγει έρευνα για τον Χάντερ Μπάιντεν, τον γιο του πολιτικού του αντιπάλου και πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, CNN