Πολιτική
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 23:03

Δ. Παπαγγελόπουλος: Επιδιώκουν την πολιτική μου εξόντωση

«Σαθρή» και «γελοία» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Προκαταρτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis, καταγγέλοντας σχέδιο πολιτικής δίωξης και εξόντωσής του. 

«Σαθρή» και «γελοία» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Προκαταρτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis, καταγγέλοντας σχέδιο πολιτικής δίωξης και εξόντωσής του. 

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία, ενώ επισήμανε ότι δεν αναφέρεται στην πρόταση της ΝΔ, ούτε καν το όνομα των φυσικών αυτουργών των αδικήματος της ηθικής αυτουργίας που του αποδίδεται.

«Σήμερα θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενος. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τους πρωτεργάτες της εγκληματικής ομάδας που θέλει να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες», πρόσθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και πολύ καιρό. Επειδή είμαι θεσμικός άνθρωπος δεν έχω απαντήσει μέχρι τώρα δημόσια, σήμερα όμως θα αποδείξω τις συκοφαντίες και τους συκοφάντες», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «ψευδομάρτυρες ιδίως από τον χώρο της δικαιοσύνης», οι οποίοι, όπως είπε, έχουν σπεύσει να συγκροτήσουν «εγκληματική οργάνωση».

«Αν ήμουν σκευωρός δεν θα είχα φροντίσει να εξασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία; δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;» διερωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και τόνισε ότι δεν άκουσε κανένα στοιχείο εναντίον του, παρά μόνο εκθέσεις ιδεών.

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός κατήγγειλε ότι στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι να «λεκιάσει» τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Δεν τολμάτε να τα βάλετε μαζί του. Τα βάζετε με εμένα μπας και αφήσετε κανένα λεκέ στον Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά των δύο εισαγγελικών λειτουργών - της Ελένης Ράϊκου και του Ιωάννη Αγγελή - χαρακτηρίζοντας ψευδή τα όσα έχουν καταθέσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Η κ. Ράϊκου, πολύ καιρό μετά την επιστολή παραίτησής της, θυμήθηκε, μέσω κύκλων της, να αναφερθεί σε Ρασπούτιν και ανακάλυψε παρεμβάσεις του στο έργο της», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και επισήμανε πως πριν αναλάβουν δράση «οι κύκλοι της κ. Ράϊκου», είχαν υπάρξει δημοσιεύματα για τον γιατρό σύζυγό της.

Για τον Ιωάννη Αγγελή μίλησε για αλλοπρόσαλλους ισχυρισμούς, όπως αυτές αποτυπώνονται στις αναφορές και τις καταθέσεις του, και για ισχυρισμούς που εναρμονίστηκαν στα ψεύδη περί Ρασπούτιν.

Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε πως τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του θα τα πάει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όταν ξεκινήσει η Προανακριτική, ενώ ανέφερε πως θα ζητήσει την προστασία του και την προστασία της οικογένειας του.

naftemporiki.gr