Πολιτική
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2006 09:35

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τη γρίπη των πτηνών

Σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, Υγείας, Νικήτα Κακλαμάνη και Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Μπασιάκου, με αντικείμενο τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον ιό της γρίπης των πτηνών.

Ήδη, η χώρα μας έχει τεθεί σε ενεργητική επιφυλακή, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη νόσο των πουλερικών. Σύμφωνα με τον κ. Μπασιάκο, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, αφού έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα και βρίσκεται σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης «επείγουσας επέμβασης».

Ο κ. Μπασιάκος ανέφερε ότι εκτός από τα μέτρα σε συνεργασία με την Ε.Ε., έχουν ληφθεί και πρόσθετα εθνικά μέτρα. Αυτά είναι η διατήρηση των οικόσιτων πουλερικών εντός κλειστών χώρων, η απαγόρευση πώλησης ζώντων πουλερικών σε λαϊκές αγορές, η απαγόρευση του πλανόδιου εμπορίου ζώντων πουλερικών, κ.α.

Νωρίτερα ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση με τη γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Τη συνάντηση ζήτησε το ΚΚΕ προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Καραμανλή σχετικά με τις θέσεις του κόμματος για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, που προωθείται για ψήφιση στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει επίσης την κ. Παπαρήγα για την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος.