Πολιτική
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2006 13:58

Αντίθετο το ΚΚΕ στην αναθεώρηση του Συντάγματος

Την αντίθεση του ΚΚΕ στην προωθούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, εξέφρασε η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό. Όπως διευκρίνισε η κ. Παπαρήγα το ΚΚΕ είναι αντίθετο, όχι γιατί δεν χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά γιατί με την αναθεώρηση θα αυξηθούν τα αντιδραστικά μέτρα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι όταν έρθει η κατάλληλη ώρα το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί και επίσημα.

Όπως επισήμανε η γ.γ. του ΚΚΕ το ζήτημα είναι προς ποιά κατεύθυνση θα γίνει η αναθεώρηση, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αντιδραστικοί νόμοι, οι οποίοι πρέπει να καταργηθούν.

Αναφερόμενη στο θέμα των καταγγελιών για απαγωγές Πακιστανών είπε ότι αυτές έγιναν με βάση συμφωνίες που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση, και οι οποίες δίνουν το δικαίωμα σε Αμερικανούς και Αγγλους να δρουν και στη χώρα μας. «Πεποίθησή μας είναι ότι οι απαγωγές αυτές έγιναν», υπογράμμισε η κ.Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα κατέληξε λέγοντας ότι δεν υπάρχει νομιμότητα όταν καταπατούνται τα συλλογικά, αλλά και ατομικά διακαιώματα των πολιτών.

Όσον αφορά το θέμα του αντικομμουνιστικού μνημονίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κ. Παπαρήγα δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό την καταψήφισή του από την αντιπροσωπεία της ΝΔ στο Συμβούλιο της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι τη στάση αυτή πρέπει να κρατήσουν όλα τα κόμματα ανεξάρτητα από ιδεολογικές πεποιθήσεις και από τις θέσεις που έχουν έναντι των κομμουνιστικών κομμάτων.

Η γγ του ΚΚΕ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι εισέπραξε θετική απάντηση από τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας ότι η αντιπροσωπεία της ΝΔ και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε καταψηφίσει το μνημόνιο.