Πολιτική
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στην Ανατολική Ηπειρωτική χώρα και την ορεινή Κρήτη, με θυελλώδεις βορείους ανέμους στο Αιγαίο και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών χιονοπτώσεων τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον τέσσερις (-4) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών αργότερα στα νοτιοδυτικά. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά χιόνια, καθώς σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και στα νότια τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Το βράδυ θα αυξηθούν και στα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα βόρεια μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις βορειότερες περιοχές η μεγίστη, θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, προβλέπεται ασθενές χιονόνερο ή χιόνι στα ορεινά. Τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις νοτιότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα Ηπειρωτικά.