Κοινωνία
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 12:29

Άρτα: Αιματηρή ομαδική συμπλοκή με θύματα δύο 27χρονους

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση συμπλοκής κι απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων, ενός 27χρονου Αλβανού κι ενός 27χρονου Έλληνα, στην Άρτα.

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση συμπλοκής κι απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων, ενός 27χρονου Αλβανού κι ενός 27χρονου Έλληνα, στην Άρτα.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της Τετάρτης, στην Πρέβεζα και στον Λούρο Πρέβεζας, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης των Τμημάτων Ασφαλείας Άρτας και Πρέβεζας, τρεις Έλληνες Ρομά, ηλικίας 20, 21 και 23 ετών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο άλλοι Έλληνες συνεργοί τους, ηλικίας 42 και 25 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και αναζητούνται.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ης υπόθεσης, χθες μετά τα μεσάνυκτα, έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, στη διάρκεια ομαδικής επίθεσής τους, ένας από αυτούς πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο σε βάρος του 27χρονου αλλοδαπού, τραυματίζοντάς τον στον θώρακα.

Στη συνέχεια, οι δράστες μπήκαν στον εκθεσιακό χώρο, όπου ενεπλάκησαν σε νέο επεισόδιο με άλλα άτομα-Έλληνες. Τότε επιτέθηκαν στον 27χρονο Έλληνα, προκαλώντας του με τη χρήση βίας σωματικές βλάβες, ενώ ο 42χρονος δράστης πυροβόλησε ανεπιτυχώς με πυροβόλο όπλο εναντίον του, χωρίς να τον τραυματίσει.

Στο πλαίσιο ερευνών, κατασχέθηκαν από τους χώρους όπου έλαβαν χώρα οι συμπλοκές πιστόλι, πέντε κάλυκες των 9 mm, φυσίγγιο των 9 mm, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και τέσσερα τμήματα μεταλλικής ράβδου, δύο ξύλινα καδρόνια και κινητό τηλέφωνο.

Οι δύο παθόντες διακομίσθηκαν για παροχή ιατρικής φροντίδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου ο ένας παραμένει νοσηλευόμενος.

Με δικογραφία σε βάρος τους για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και συμπλοκή, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.