Πολιτική
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στην Ανατολική Ηπειρωτική χώρα και την ορεινή Κρήτη, με θυελλώδεις βορείους ανέμους στο Αιγαίο και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις αυξημένες το πρωΐ στη Δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον έξι (-6) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ανεμοι: Βορειονατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον τρεις (-3) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Βόρειο βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη, η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα παροδικών βροχών ή καταιγίδων στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα βόρεια μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά όπου θα πέσει χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά τοπικές χιονοπτώσεις προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά, που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Την Κυριακή

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά προβλέπει για την Κυριακή η ΕΜΥ στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο παγετός ωστόσο τη νύχτα και το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα συνεχιστεί.