Κοινωνία
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 16:42

Παρεμπόριο: «Ξηλώθηκε» κύκλωμα - Δεκαοκτώ συλλήψεις στην Αθήνα

Πολυμελές κύκλωμα που διακινούσε απομιμητικά προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας. 

Πολυμελές κύκλωμα που διακινούσε απομιμητικά προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας. 

Σε αστυνομική επιχείρησή της, πρωινές ώρες χθες, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της Κυψέλης, των Πατησίων, του Παγκρατίου και της Νέας Σμύρνης, συνελήφθησαν 18 αλλοδαποί, μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η δραστηριότητά της εστιαζόταν σε εξωτερικούς χώρους μεγάλων εμπορικών κέντρων, σε τοπικές εμποροπανηγύρεις και γενικότερα σε σημεία που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου κι αγοραστικού κοινού.

Ακολούθησαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών, 18 έρευνες σε σπίτια κι αποθηκευτικούς χώρους, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.850 είδη παρεμπορίου (υποδήματα, ρολόγια, τσάντες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου, ζώνες κλπ), πλήθος από σήματα διάφορων επώνυμων εταιρειών, 30 κινητά τηλέφωνα, 1.500 ευρώ κι επτά αυτοκίνητα ως μέσα αποθήκευσης και μεταφοράς των απομιμητικών προϊόντων.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους,  για κατοχή και διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.