Πολιτική
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 13:11

Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με προχειρότητα την αναθεώρηση

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με προχειρότητα την αναθεώρηση του Συντάγματος, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο στην ομιλία του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/01/17/1142026.htm .

Μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως όσα ειπωθούν στην ΚΟ της ΝΔ για διάφορα θέματα, είναι σκέψεις κατόπιν εορτής και η κυβέρνηση τα χειρίζεται αμήχανα και με προχειρότητα για επικοινωνιακούς λόγους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε σύσταση προς τα στελέχη του Κινήματος να μην εμπλακούν σε συζητήσεις με βάση θέματα που τίθενται με προχειρότητα από την πλευρά της ΝΔ και να αναμείνουν τις επεξεργασμένες θέσεις του Κινήματος για τις οποίες έθεσε χρονικό όριο την πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί μετά τη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στις 30-31 Ιανουαρίου.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έθεσε θέμα αναθεώρησης για να ξεφύγει από τη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού και το ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να οδηγήσει τη συζήτηση σε μια παρελθοντολογία, αφού τα προβλήματα είναι άμεσα και καθημερινά.

Όσον αφορά εξάλλου, τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για την εμπειρία που ο ίδιος έχει από τις επισκέψεις του στην Κίνα και τις επαφές του με κινέζους αξιωματούχους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Ελλάδα -πέρα από την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών- να αναπτύξει και τις τουριστικές σχέσεις. Όπως είπε, αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας θα παραστεί στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Αθήνα.

Η σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου έχει ως βασικό θέμα τον πολιτισμό. Η σύνθεση είναι διευρυμένη, ενώ παραβρίσκεται και ο πρώην γενικός διευθυντής του Οργανισμού «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006» Θάνος Μικρούτσικος. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί και τον αν θα πρέπει να ζητηθεί η παραίτηση του κ. Καραμανλή από τη θέση του υπουργού Πολιτισμού.