Πολιτική
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 18:28

ΠΑΣΟΚ: Φωτογραφική η ρύθμιση για την εκλογή πρυτάνεων

«Το Υπουργείο Παιδείας από το σύνολο της ύλης, που αφορά στη διοίκηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και που υποτίθεται μελετά την αναδιάρθρωσή της, διαχώρισε πραξικοπηματικώς το ειδικότερο θέμα της εκλογής των πρυτάνεων, το ενέταξε σε σχέδιο νόμου με άσχετο θέμα (Συμβούλια Νεότητας) και το φέρνει σήμερα για συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Επικαλέστηκε, μάλιστα, και τη σύμφωνη ως προς το θέμα γνώμη των πρυτάνεων, για να λάβει αποστομωτική απάντηση από την έκτακτη σύνοδό τους, η οποία στις 5 Ιανουαρίου κατήγγειλε με ρητή γραπτή ανακοίνωσή της τη συγκεκριμένη ρύθμιση ως παρέμβαση στην αυτοτέλεια των Α.Ε.Ι. και ως πηγή πλήθους προβλημάτων.

Είναι φανερό ότι, η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση είναι φωτογραφική. Αφορά στις πρυτανικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου και σκοπεύει στον αποκλεισμό συγκεκριμένων και νικηφόρων υποψηφιοτήτων.

Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, καταγγέλλοντας τη Ν.Δ. για χωρίς όρια κομματισμό και μικροπολιτική στο πεδίο των Α.Ε.Ι.», αναφέρουν ο συντονιστής και η αναπληρώτρια συντονίστρια του Τομέα Μορφωτικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, Ευαγγελία Σχοιναράκη -Ηλιάκη, αντιστοίχως, σχετικά με το θέμα της εκλογής των πρυτάνεων.