Πολιτική
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 18:58

Αντιπροσωπεία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στην Κίνα

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, ύστερα από πρόσκληση της πολιτικής ηγεσίας της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης και του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, με εκπροσώπους των οποίων είχε σειρά επαφών στο Πεκίνο.

Η αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της οποίας είναι o Γραμματέας της, Δημήτρης Ρέππας, και στην οποία συμμετέχουν ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, η Συλβάνα Ράπτη, ο Κώστας Σπηλιόπουλος, η Θεοδώρα Τσαγκρή και ο Γιώργος Φλωρίδης, συναντήθηκαν μεταξύ άλλων με τον υφυπουργό Εξωτερικών και υπεύθυνο των Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος, Ζανκ Ζιν Γιουρο, και με την αντιπρόεδρο της Κινεζικής Βουλής, Χε Λου Λι.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έγινε αναφορά στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 30 και 31 Ιανουαρίου.

Οι εκπρόσωποι της κινεζικής πλευράς εξέφρασαν την ικανοποίηση της ηγεσίας τους και τα συγχαρητήρια της για την υποψηφιότητα του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, για τη θέση του Πρόεδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Παράλληλα, δήλωσαν ότι τη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα παρακολουθήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα και η κυβέρνηση της Κίνας με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία.

Επίσης, η κινεζική ηγεσία απηύθυνε πρόσκληση μέσω της αντιπροσωπείας της Κ.Ο. του Κινήματος προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επισκεφθεί την Κίνα μέσα στο 2006.

Στις επαφές μεταξύ των δυο πλευρών συζητήθηκαν και επισημάνθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών, των αγροτικών προϊόντων και ιδιαίτερα του ελαιολάδου, καθώς και του τουρισμού, όπου διαπιστώθηκε ότι, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.