Πολιτική
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 20:18

ΚΕΔΚΕ: Στις Βρυξέλλες για τα ΚΠΣ

Συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΚΕ με την Επίτροπο αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής και υπεύθυνη για τη χρηματοδότηση των διαρθρωτικών ταμείων, Ντανούτα Χούμπνερ, θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία της ΚΕΔΚΕ και θα έχει θέμα την πορεία υλοποίησης του Γ' ΚΠΣ -η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ήδη εντάξει έργα 3,5 δισ. ευρώ και έχει πραγματοποιήσει δαπάνες 1,2 δισ. ευρώ- και την πιο ενεργή συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών αρχών στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του Δ' ΚΠΣ.

Η ΚΕΔΚΕ θα ζητήσει την αναγνώριση της νησιωτικής διάστασης στην πολιτική συνοχής για την επικείμενη προγραμματική περίοδο, τη θέσπιση ειδικών μέτρων για τις εκτός Στόχου 1 Περιφέρειες.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΔΚΕ, διαπιστώνονται σημαντικές δυσκολίες στη διαχείριση και την υλοποίηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, οι οποίες οφείλονται στο βαρύ διαχειριστικό σύστημα που συγκρότησε η Ελλάδα. Η ΚΕΔΚΕ θα ζητήσει από την κα Χούμπνερ παράταση των χρονικών προθεσμιών για ένα χρόνο.

Τέλος, με πρωτοβουλία της ΚΕΔΚΕ, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2006, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα.