Πολιτική
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Ηλιοφάνεια, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με σταδιακή εξασθένηση των βορειοδυτικών ανέμων και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από μείον τρεις (-3) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από μείον έναν (-1) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές τις πρωϊνές ώρες στην Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα νότιτα τοπικά πολύ ισχυροί με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, αλλά βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι μέτριοι και στα ανατολικά ασθενείς και στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο βόρειοι μέτριοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους με την ίδια ένταση. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Την Κυριακή

Νεφώσεις με βροχές, που βαθμιαία κατά τόπους θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί, που σταδιακά θα στραφούν από Βορρά προς Νότο σε βορείους με την ίδια ένταση. Σταδιακή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.