Κοινωνία
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 14:00

Ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων σε Λαμία-Καρδίτσα

Θύματα ληστείας έπεσαν ηλικιωμένοι σε Φθιώτιδα και Καρδίτσα, ωστόσο οι δράστες συνελήφθησαν.

Θύματα ληστείας έπεσαν ηλικιωμένοι σε Φθιώτιδα και Καρδίτσα, ωστόσο οι δράστες συνελήφθησαν.

Ειδικότερα, στη Λαμία συνελήφθησαν 41χρονος αλλοδαπός και 35χρονος Έλληνας, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 27χρονου Έλληνα συνεργού τους. Κι αυτό, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 41χρονος κι ο 27χρονος προσέγγισαν 79χρονο, ο οποίος εκινείτο πεζός και, με την άσκηση σωματικής βίας, του απέσπασαν 130 ευρώ, το κινητό του τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά του έγγραφα. Κατόπιν, τράπηκαν σε φυγή, μαζί με τον 35χρονο, ο οποίος κατόπτευε το σημείο.

Ο 41χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ άνδρες του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας εντόπισαν και συνέλαβαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα και τον 35χρονο.

Στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του χρηματικού ποσού που οι δράστες είχαν αποσπάσει, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 79χρονο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή Λαμίας.

Σε άλλη περίπτωση, στους Σοφάδες Καρδίτσας, το μεσημέρι του Σαββάτου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, συνελήφθησαν τρία άτομα, και συγκεκριμένα δύο 29χρονοι κι ένας 22χρονος, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου και δύο κλοπές.

Πιο αναλυτικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, διέρρηξαν την κατοικία 85χρονου κι ο ένας από αυτούς άσκησε βία σε βάρος του, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν 80 ευρώ.

Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα στην Καρδίτσα και την ευρύτερη περιοχή, οι δράστες εισήλθαν σε άλλη κατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, καθώς και σε ζαχαροπλαστείο απ’ όπου αφαίρεσαν 500 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε άλλο ένα σπίτι.

Όπως προέκυψε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, οι δράστες διέπραξαν άλλες εννέα κλοπές από κατοικίες, αφαιρώντας διάφορα χρυσαφικά, 2.100 ευρώ, οκτώ κινητά τηλέφωνα, ένα tablet και δύο τραπεζικές κάρτες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

naftemporiki.gr