Πολιτική
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, πολύ θυελλώδεις βοριάδες, κυρίως στα ανατολικά (8 με 10 Μποφώρ) και τοπικές χιονοπτώσεις.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις, κυρίως στη Μακεδονία. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μείον πέντε (-5) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια και χιονόνερο στα βόρεια. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά, χιόνια θα πέσουν και στα πεδινά της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και πιθανώς σε περιοχές της Πελοποννήσου με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στα ανατολικά πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Αό μηδέν (0) έως 8 βαθμούς Κελσίου. Βαθμιαία πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία από το απόγευμα.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές. Αργότερα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις και βαθμιαία πολύ θυελλώδεςι. Θερμοκρασία: Από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα βόρεια. Στα νότια βροχές και το πρωΐ τοπικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις και τοπικά θύελλα (10 Μποφώρ) και στις νοτιότερες περιοχές νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 2 έως 6 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα νότια, με αισθητή πτώση το βράδυ.

Αττική

Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια προάστια. Χιόνι πιθανόν να πέσει και στην Αθήνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και από το βράδυ στα ανατολικά έως πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Βαθμιαία πτώση θα σημειώσει από το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και αργότερα και στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου, ενώ αργότερα θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις, στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά, προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά ισχυροί, στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις και τοπικά σε επίπεδα θύελλας (10 Μποφώρ). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί κάτω από το μηδέν, όλο το 24ωρο.