Αθλητικά
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 14:10

«Σόου» με Πουέρτο Ρίκο η Σερβία

Ένα ακόμη... μπασκετικό σόου προσέφερε η Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Ένα ακόμη... μπασκετικό σόου προσέφερε η Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Στο πρώτο της ματς για την φάση των «16» η ομάδα του Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς διέλυσε με 90-47 το αδύναμο Πουέρτο Ρίκο και βρίσκεται με το ένα πόδι στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι «πλάβι», όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ, έφτασαν «δια περιπάτου» στην 4η σερί νίκη τους στη διοργάνωση, κάνοντας ό,τι ήθελαν στο παρκέ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Το Πουέρτο Ρίκο απλά παρακολουθούσε την αντίπαλό του να παραδίδει μαθήματα μπάσκετ...

Αν η Ισπανία νικήσει την Ιταλία στο ματς που ακολουθεί (15:30), τότε η Σερβία προκρίνεται αυτόματα στους «8» του τουρνουά, αναξαρτήτως του αποτελέσματος στο επόμενο ματς που έχει να δώσει.

Αν επικρατήσει η Ιταλία, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας σε περίπτωση νίκης των Ισπανών επί των Σέρβων, με την πρόκριση να κρίνεται σε αυτή την περίπτωση στην διαφορά πόντων των τριών ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε... πάρτι στη ρακέτα του Πουέρτο Ρίκο.Ο σταρ του Ντένβερ ήρθε πάλι από τον πάγκο και ήταν ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ σε μόλις 17 λεπτά συμμετοχής. 

Η Σερβία είχε 24/32 δίποντα, δηλαδή ποσοστό 75%! Άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι η ομάδα του Τζόρτζεβιτς είχε 30 ασίστ έναντι 11 των Πορτορικανών, αλλά και 48 ριμπάουντ έναντι 26 των αντιπάλων τους.