Τα 70 χρόνια του κάριβουρστ, μιας σπεσιαλιτέ του Βερολίνου που αποτελείται από λουκάνικο με κάρι και κέτσαπ, γιόρτασαν την Τετάρτη οι Γερμανοί.
Τα 70 χρόνια του κάριβουρστ, μιας σπεσιαλιτέ του Βερολίνου που αποτελείται από λουκάνικο με κάρι και κέτσαπ, γιόρτασαν την Τετάρτη οι Γερμανοί.
Από τις 1.500 ποικιλίες λουκάνικου που υπάρχουν στη Γερμανία, το κάριβουρστ είναι από τις πιο ξεχωριστές και συχνά σερβίρεται σε χάρτινο πιάτο με τσιπς ή τηγανητές πατάτες.
Η κατανάλωση του κάριβουρστ υπολογίζεται σε περισσότερα από 800 εκατομμύρια λουκάνικα ετησίως, ενώ διάσημες προσωπικότητες – μεταξύ τους ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ – δεν μπορούσαν να κρύψουν την αδυναμία τους σε αυτό.
Το κάριβουρστ διαδόθηκε λίγο μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, όταν τα τρόφιμα εμφάνιζαν έλλειψη.
Μια πλάκα στο σημείο όπου η νοστιμιά αυτή φέρεται ότι επινοήθηκε από την Χέρτα Χόιβερ, το 1949 στο Δυτικό Βερολίνο, γράφει: «Η ιδέα της έγινε παράδοση και αιώνια απόλαυση!»
Το κάριβουρστ είναι εξίσου δημοφιλές στο πρώην κομμουνιστικό ανατολικό τμήμα της πόλης.
Με πληροφορίες από Reuters