Πολιτική
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 15:51

Γ. Παπανδρέου: Δύο χρόνια ανασφάλειας για τον πολίτη, η κυβέρνηση Καραμανλή

«Δύο χρόνια κυβέρνησης Καραμανλή είναι δύο χρόνια ανασφάλειας για τον πολίτη, είναι δύο χρόνια που βλέπουν οι πολίτες το εισόδημά τους να μειώνεται, είναι δύο χρόνια που βλέπουν η ακρίβεια να τρώει το εισόδημά τους, να απειλεί σημαντικές τους κατακτήσεις, να τους δημιουργεί αδιέξοδα. Είναι δύο χρόνια που εγκαταλείπεται η περιφέρεια από έργα. Είναι δύο χρόνια που έχουν κρίση σημαντικοί κλάδοι της παραγωγής, όπως ο κατασκευαστικός, ο κλάδος της πληροφορικής, σημαντικοί κλάδοι για το παρόν και για το μέλλον της χώρας μας». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την κοπή της πίτας του Κινήματος στη Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, οι πολίτες πλέον κοιτούν το ΠΑΣΟΚ με ελπίδα, «και εμείς» -υπογράμμισε- «δεσμευόμαστε να είμαστε κοντά τους (...) Δεσμευόμαστε στο να ξαναφέρουμε αυτή την ελπίδα, την ανάπτυξη, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη δυνατότητα συμμετοχής όλων, να χτυπήσουμε την ανεργία, να φέρουμε απασχόληση, να φέρουμε ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα».

«Το 2005 ήταν μια χρονιά που όλοι μας, και εγώ προσωπικά, αλλά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και όλα τα στελέχη είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε πολύ στενή επαφή με τον κόσμο, σε περιοδείες, σε ομιλίες, σε συζητήσεις, να αφουγκραστούμε το μήνυμα της κοινωνίας», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Εγγυόμαστε και δεσμευόμαστε αυτή η χρονιά να είναι χρονιά που θα είμαστε συνεχώς κοντά στον πολίτη, συνεχώς κοντά στα προβλήματά του και δεν θα αφήσουμε να προσπαθήσει η κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει απ’ τα προβλήματα που έχει ο ελληνικός λαός, δίνοντας εμείς μια νέα προοπτική. Και αυτή η προοπτική είναι νικηφόρα. Είναι νικηφόρα πρώτα απ’ όλα για την Ελλάδα, θα είναι νικηφόρα και για το ΠΑΣΟΚ».