Κόσμος
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 15:03

ΗΠΑ: Ο δράστης στο Τέξας είχε απολυθεί από τη δουλειά του πριν από την επίθεση

Μόλις μερικές ώρες προτού σκοτώσει επτά ανθρώπους και τραυματίσει άλλους 22, το περασμένο Σάββατο, ο δράστης του Τέξας είχε απολυθεί από τη δουλειά του, αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης.

Μόλις μερικές ώρες προτού σκοτώσει επτά ανθρώπους και τραυματίσει άλλους 22, το περασμένο Σάββατο, ο δράστης του Τέξας είχε απολυθεί από τη δουλειά του, αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το φονικό του Σαββάτου και τα ονόματα ορισμένων εκ των θυμάτων άρχισαν από χθες το βράδυ να δημοσιεύονται. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της σε 15 διαφορετικές τοποθεσίες όπου έλαβε χώρα το έγκλημα αυτό στις γειτονικές πόλεις του Μίντλαντ και της Οντέσα στο Τέξας.

Ο ένοπλος, ο 36χρονος Σεθ Έρον Έιτορ από την Οντέσα, είχε απολυθεί από τη δουλειά του ως οδηγός φορτηγών το Σάββατο το πρωί, γράφουν οι «New York Times» και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Κάποιες ώρες αργότερα, ο Έιτορ κλήθηκε να σταματήσει στην άκρη δρόμου του Μίντλαντ από αστυνομικούς της πολιτείας του Τέξας επειδή προηγουμένως δεν είχε βγάλει φλας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Έιτορ, ο οποίος ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι AR, άνοιξε πυρ από το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του και τραυμάτισε θανάσιμα έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια έφυγε με το αυτοκίνητό του πυροβολώντας αδιακρίτως, σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας ασφάλειας του Τέξας.

Κάποια στιγμή, ο Έιτορ εγκατέλειψε το όχημά του και έκλεψε ένα φορτηγάκι της ταχυδρομικής υπηρεσίας των ΗΠΑ αφού τραυμάτισε θανάσιμα την ταχυδρόμο, την 29χρονη Μέρι Γκράντος.

Ο Έιτορ στη συνέχεια αποκλείστηκε από αστυνομικούς στον χώρο στάθμευσης ενός συγκροτήματος κινηματογράφων στην Οντέσα, όπου έπεσε νεκρός από πυροβολισμό.

«Δεν υπάρχουν οριστικές απαντήσεις όσον αφορά το κίνητρο ή τους λόγους (του εγκλήματος αυτού) αυτήν την στιγμή, αλλά είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι το άτομο αυτό ενήργησε από μόνο του», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Μάικλ Γκερκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Έιτορ είχε καταδικαστεί το 2002 για εγκληματική παράβαση και διαφυγή σύλληψης.

Πρόκειται για τη δεύτερη μαζική δολοφονία που γίνεται στο Τέξας σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Στις 3 Αυγούστου ένοπλος από την περιοχή του Ντάλας σκότωσε 22 ανθρώπους σε κατάστημα της Walmart που βρίσκεται 410 χιλιόμετρα δυτικά του Μίντλαντ, στο Ελ Πάσο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον δράστη της επίθεσης στην Οντέσα και στο Μίντλαντ «ένα πολύ άρρωστο άτομο», αλλά σημείωσε ότι οι έλεγχοι του ιστορικού των αγοραστών όπλων δεν θα είχαν αποτρέψει τα πρόσφατα περιστατικά βίας με όπλα στη χώρα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters