Αθλητικά
Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2019 13:08

Στη «μάχη» του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Εθνική μπάσκετ

Το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός του πλανήτη μετά το Ολυμπιακό τουρνουά, το Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεκίνησε χθες στην Κίνα.

Το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός του πλανήτη μετά το Ολυμπιακό τουρνουά, το Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεκίνησε χθες στην Κίνα.

Η πρεμιέρα έγινε χθες με τις αναμετρήσεις των πρώτων τεσσάρων ομίλων. Η Εθνική ομάδα, που μετέχει στον 6ο όμιλο, κάνει ντεμπούτο σήμερα απέναντι στο Μαυροβούνιο (15:00), μετέχοντας στον 6ο όμιλο.

Η Εθνική Ελλάδας θα συμμετάσχει για 8η φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η κορυφαία θέση που έχει καταλάβει είναι η 2η, με το ασημένιο μετάλλιο που κατάκτησε στη Σαϊτάμα (Ιαπωνία) στο Μουντομπάσκετ του 2006, όταν απέκλεισε την Dream Team στον ημιτελικό, με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Το 2014, στην Ισπανία, η Εθνική τερμάτισε στην 9η θέση. Το 2010 στην Τουρκία ήταν 11η, το 1998 στην Αθήνα 4η, όπως και το 1994 στον Καναδά. Το 1990, στην Αργεντινή η Ελλάδα κατέλαβε την 6η θέση, ενώ στην «παρθενική» συμμετοχή της, το 1986 στην Ισπανία, ήταν 10η.

Οι 12 διεθνείς που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι οι: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Νικ Καλάθης, Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Σλούκας, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιάννης Αντετοκούνμπο και Θανάσης Αντετοκούνμπο.