Κοινωνία
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 16:33

Μύκονος: «Ξηλώθηκε» κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά

Κύκλωμα αλλοδαπών που κατείχε ναρκωτικές ουσίες με σκοπό τη διακίνηση τους στο νησί εξαρθρώθηκε χθες από την ΕΛΑΣ στη Μύκονο. Συνελήφθησαν έξι μέλη του, άνδρες, ηλικίας από 19 έως 28 ετών.

Κύκλωμα αλλοδαπών που κατείχε ναρκωτικές ουσίες με σκοπό τη διακίνηση τους στο νησί εξαρθρώθηκε χθες από την ΕΛΑΣ στη Μύκονο. Συνελήφθησαν έξι μέλη του, άνδρες, ηλικίας από 19 έως 28 ετών.

Για την εξάρθρωσή του συγκροτήθηκε, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, ειδική ομάδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους (τσιλιαδόρου, μεταφορέα, διακινητή) και προμηθεύονταν ναρκωτικά, με σκοπό τον περαιτέρω διαμοιρασμό τους με μικροσυσκευασίες σε ενδιαφερομένους χρήστες.

Οι δράστες εφήρμοζαν και πρακτικές αποφυγής αστυνομικών ελέγχων. Ωστόσο, προχθές το βράδυ, αστυνομικοί και λιμενικοί που διερευνούσαν την υπόθεση εντόπισαν δύο αλλοδαπούς, 30 και 19 ετών, οι οποίοι επέστρεφαν στο νησί με πλοίο της γραμμής Ραφήνα-Μύκονος, έπειτα από μονοήμερο ταξίδι τους στην Αττική και τους υπέβαλαν σε έλεγχο.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 30χρονος προπορευόταν και παρείχε κάλυψη στον 19χρονο που μετέφερε ναρκωτικά.

Στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστο χασίς βάρους 510 γραμμαρίων, καθώς και 94 κενές περιεχομένου πλαστικές συσκευασίες για τον διαμοιρασμό των ναρκωτικών.

Χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες, έγιναν στοχευμένες προσαγωγές των υπολοίπων τεσσάρων μελών του κυκλώματος και βρέθηκε στην κατοχή του καθενός από μία μικροσυσκευασία που περιείχε ακατέργαστο χασίς, συνολικού βάρους 4,2 γραμμαρίων, έτοιμη για πώληση.

Με δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος τους, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.