Πολιτική
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 17:52

ΠΑΣΟΚ: Ηρθαν στην επιφάνεια σοβαρά προβλήματα της ΔΕΗ

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Αννα Διαμαντοπούλου, επισκέφθηκε τη Διοίκηση της ΔΕΗ, και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Επιχείρησης, Κώστα Κυριακόπουλο, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Δημήτρη Μανιατάκη, για την κατάσταση του δικτύου της ΔΕΗ.

«Λόγω των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, ήρθαν στην επιφάνεια σοβαρά προβλήματα της ΔΕΗ, όπως το θέμα της έλλειψης τεχνικού προσωπικού, αλλά και της ανάγκης καλύτερης συνεργασίας με τον κρατικό μηχανισμό για την υποστήριξη των συνεργείων», σχολίασε η κα Διαμαντοπούλου, ενώ ερωτηθείσα για το θέμα του κ. Σ. Σαββίδη (περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΗ Αττικής. Υποστήριζε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Βαρνάβας δεν ήταν προσβάσιμος για τα συνεργεία επιδιόρθωσης της βλάβης. Ο Κοινοτάρχης, όμως και ο Νομάρχης ανατολικής Αττικής, τον διέψευσαν), απάντησε ότι για το θέμα του Βαρνάβα η ΔΕΗ περιμένει ενημέρωση και από πλευράς Νομαρχίας και από πλευράς των δικών της Υπηρεσιών.

Μετά από το πόρισμα θα υπάρξουν φαντάζομαι και αποφάσεις. Στο θέμα του Βαρνάβα δόθηκε και πολιτική διάσταση. Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι, επιχειρείται διωγμός του υπευθύνου λόγω του ότι πρόσκειται στην προηγούμενη Διοίκηση, είναι μέλος και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Η κα Διαμαντοπούλου ευχήθηκε να μην υπάρχει κανενός είδους τέτοια κομματική σκέψη σε μια τόσο δύσκολη για τη χώρα και για τη ΔΕΗ στιγμή.

Για την Κεφαλονιά που παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις το πρόβλημα ηλεκτροδότησης, γιατί υπάρχει πρόβλημα και στη δυνατότητα των πλοίων να προσεγγίσουν, το λιμάνι, δήλωσε ότι ίσως θα πρέπει να εξεταστεί και η περίπτωση να κηρυχθεί η Κεφαλονιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.