Πολιτική
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές χιονοπτώσεις, θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα και πολύ θυελλώδεις ανέμους 9 με 10 Μποφώρ στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και αργότερα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα ανατολικά θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από μείον δώδεκα (-12) έως 2 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι, κυρίως στα νότια. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στο Νότιο Ιόνιο. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον οκτώ (-8) έως 5 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βόρειο βορειοανατολικοί θυελλώδεις και στα ανατολικά πολύ θυελλώδεις, με μικρή εξασθένη το βράδυ. Θερμοκρασία: Από μείον έξι (-6) έως 2 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνι στα ορεινά και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Βόρειοι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με χιόνι στα βόρεια και βροχή ή χιονόνερο στα νότια. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Βόρειοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στα βόρεια πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια, η θερμοκρασία θα είνα τέσσερις με πέντε βαθμούς υψηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις, οι οποίοες το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στα ανατολικά πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από μείον έναν (-1) έως 1 βαθμό Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον έξι (-6) έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με τοπικές χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο, προβλέπει για αύριο Πέμπτη στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, της Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανώς τα Δωδεκάνησα, η ΕΜΥ. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Βόρεια Κρήτη και στη συνέχεια θα σταματσήουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία την ημέρα. Ωστόσο τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ θα σημειωθεί ισχυρός παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.