«Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο» με στόχο τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. «Με γνώμονα, όμως, έναν εκλογικό νόμο που θα εγγυάται αναλογικότερη εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και την εθνικά αναγκαία κυβερνησιμότητα» δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Τις δυνατότητες, ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει την «ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων ετών», εξήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος».
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει στις μεγάλες ευρωπαϊκές συζητήσεις και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει την ευχάριστη αναπτυξιακή έκπληξη των επόμενων χρόνων» τόνισε, χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε δε, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ευρώπης είναι το ενδεχόμενο να πέσει στην αναπτυξιακή «παγίδα» και γι’ αυτό φαίνεται «να διαμορφώνεται κοινή πεποίθηση ότι χρειάζεται να προταχθούν αναπτυξιακές πολιτικές».
«Στο πλαίσιο αυτό και με πυξίδα την προσήλωσή μας στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις κερδίζουμε αξιοπιστία ώστε να φέρουμε πιο κοντά τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα» έσπευσε να προσθέσει.
Δεν παρέλειψε να σημειώσει, μάλιστα, ότι σύμμαχος της Ελλάδας είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στις αναπτυξιακές προοπτικές όπως καταδεικνύουν και τα χαμηλά επιτόκια στις πρόσφατες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων και του επταετούς ομολόγου.
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές του εκλογικού νόμου, ο κ. Πέτσας, δήλωσε ότι «είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο», με στόχο τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. «Με γνώμονα, όμως, έναν εκλογικό νόμο που θα εγγυάται αναλογικότερη εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων αλλά και την εθνικά αναγκαία κυβερνησιμότητα» διευκρίνισε.
Ξεκαθάρισε άλλωστε, ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει συστήματα που επιφυλάσσουν ακυβερνησία και πολιτική αστάθεια», ενώ εξέφρασε την ελπίδα «αυτό να το αναγνωρίσουν στην πράξη ακόμη και εκείνοι που προσποιούνται πως δεν το καταλαβαίνουν».
Για την ψήφο των αποδήμων, τέλος, διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι του εξωτερικού θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους. «Ο πρωθυπουργός επέλεξε να κατατεθεί χωριστά το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, ώστε να αποτελέσει μια ευκαιρία για ευρεία συναίνεση όλων των κομμάτων» κατέληξε.
naftemporiki.gr