Κόσμος
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 08:16

Και νέο πτώμα δημοσιογράφου στο Μεξικό

Το πτώμα ενός ακόμη δημοσιογράφου εντόπισαν οι αρχές του Μεξικό, περίπου 122 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της χώρας.

Το πτώμα ενός ακόμη δημοσιογράφου εντόπισαν οι αρχές του Μεξικό, περίπου 122 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της χώρας.

Πρόκειται για τον Νεβίτ Κόντες Χαραμίγιο, ο οποίος ήταν 42 ετών και εργαζόταν για την τοπική ιστοσελίδα «observatorio del sur». 

Η σορός του άτυχου άνδρα έφερε πολλαπλά σημάδια από μαχαιριές σ’ όλο το σώμα του.

Σύμφωνα με τους συγγενείς του θύματος, ο ίδιος είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να ζητήσει «προστατευτικά μέτρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μεξικό αποτελεί τη δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα για τους εκπροσώπους του Τύπου, μετά τη Συρία, καθώς πάνω από 100 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί από το 2000.

Πρόκειται κυρίως, για δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί είτε με τη δράση κυκλωμάτων ναρκωτικών είτε με υποθέσεις πολιτικής διαφθοράς. Μάλιστα, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, τα εγκλήματα μένουν ατιμώρητα.

Από τις αρχές του έτους, στο Μεξικό έχουν δολοφονηθεί εννέα δολοφονίες δημοσιογράφων, ενώ μόνο τον Αύγουστο ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε τρεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP