Αθλητικά
Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 10:37

Επιστρέφει στους Λέικερς ο Χάουαρντ

Μετά από 6 χρόνια ο Ντουάιτ Χάουαρντ επιστρέφει στους ΛΑ Λέικερς.

Μετά από 6 χρόνια ο Ντουάιτ Χάουαρντ επιστρέφει στους ΛΑ Λέικερς.

Στα 34 του χρόνια ο Superman συμφώνησε να υπογράψει μίνιμουμ συμβόλαιο στους «λιμνάνθρωπους», θέλοντας να αποδείξει ότι μπορεί ακόμη να προσφέρει σε υψηλό επίπεδο.

Ο Χάουαρντ ήρθε σε συμφωνία με το Μέμφις για την εξαγορά του συμβολαίου του το βράδυ της Παρασκευής (23/8) και, πλέον, θα υπογράψει μονοετές μη εγγυημένο μίνιμουμ συμβόλαιο με την ομάδα του Λος Άντζελες για 2.6 εκ. δολάρια, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο το κενό του ΝτεΜάρκους Κάζινς που θα χάσει όλη την χρονιά.

Οι «Γκρίζλις» επιδίωξαν να βρουν ομάδα για να ανταλλάξουν τον Χάουαρντ, χωρίς να τα καταφέρουν κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαγοράσουν το συμβόλαιό του, δίνοντας στον 33χρονο σέντερ τρία από τα 5.6 εκ. δολάρια που επρόκειτο να πάρει.

Σύμφωνα με το ESPN το συμβόλαιο που θα υπογράψει ο έμπειρος σέντερ στους Λέικερς θα γίνει πλήρως εγγυημένο εφόσον παραμείνει στην ομάδα μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου του 2020.

Αυτό θα είναι το δεύτερο πέρασμα του Χάουαρντ από το Λος Άντζελες, μετά την καταστροφική σεζόν 2012/2013, όταν έγινε ανταλλαγή στο Χιούστον.

Οι Λέικερς θα αποτελέσουν την 5η ομάδα του τα τελευταία πέντε χρόνια. Την προηγούμενη σεζόν 12.8 πόντους και 9.2 ριμπάουντ σε 25.6 λεπτά συμμετοχής (και μόνο σε εννέα αγώνες) στην Ουάσινγκτον, αλλά στους Λέικερς θα έχει ρόλο μπακ-απ σέντερ πίσω από τον ΤζαΒέιλ ΜακΓκί.