Κόσμος
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2006 16:43

Μπόνο: Προϊόντα Product Red για τη χρηματοδότηση του αγώνα κατά του ΑIDS

Την κυκλοφορία στην αγορά προϊόντων από τις εταιρείες Gap, Converse και Armani, αλλά και πιστωτική κάρτα της American Express, που θα φέρουν την ονομασία Product Red (κόκκινo προϊόν) με σκοπό τη χρηματοδότηση του παγκόσμιου αγώνα κατά του AIDS, ανακοίνωσε σήμερα ο ιρλανδός τραγουδιστής των U2, Μπόνο, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός στην Ελβετία.

«Αυτό είναι πραγματικά σέξι για μένα. Είναι σέξι να θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο», δήλωσε ο ιρλανδός τραγουδιστής κρατώντας ψηλά μια νέα πιστωτική Amex Red Card, στην πίσω πλευρά της οποίας αναφέρεται: «Αυτή η κάρτα έχει σχεδιαστεί για την εξάλειψη του AIDS στην Αφρική».

Τουλάχιστον το 1% των ποσών που θα δαπανώνται από τους χρήστες της κάρτας θα καταβάλλεται στο Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας, τα προγράμματα του οποίου στηρίζουν σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους που λαμβάνουν θεραπεία για AIDS και παρόμοιο αριθμό παιδιών που έχουν μείνει ορφανά από τη νόσο.

Οι άλλες εταιρείες που συνεργάζονται στην εν λόγω πρωτοβουλία, η Gap, η Giorgio Armani και η Converse (θυγατρική της Nike) θα διαθέτουν στο Ταμείο αυτό μερίδιο από τα κέρδη που θα έχουν από επιλεγμένα προϊόντα που θα φέρουν τη μάρκα Red, στα οποία περιλαμβάνονται αντίστοιχα μπλουζάκια, γυαλιά ηλίου και αθλητικά παπούτσια.

«Ένας συνηθισμένος άνθρωπος μπορεί να μπει σε ένα κατάστημα και να αισθανθεί ότι συμμετέχει στον αγώνα για τη βοήθεια αυτών που βρίσκονται σε ανάγκη αγοράζοντας απλώς ένα άρωμα. Και όπως θα προσέθετα κυνικά, χωρίς εμείς να αλλάξουμε την τιμή του προϊόντος», δήλωσε ο Αρμάνι στην ίδια συνέντευξη Τύπου, στην οποία μετείχαν οι επικεφαλής των Gap, Armani, Converse, American Express.