Πολιτιστικά
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2006 20:14

Ελληνικό Φεστιβάλ: Mικρότερης διάρκειας με άνοιγμα γεωγραφικό και κοινωνικό

Μικρότερης διάρκειας θα είναι φέτος το Ελληνικό Φεστιβάλ και με μειωμένο εισιτήριο για όλες τις παραστάσεις στην Αθήνα και την Επίδαυρο.

Φέτος, το Φεστιβάλ περιορίζει τη διάρκειά του από πέντε σε δύο μήνες, Ιούνιο και Ιούλιο -του χρόνου σκέψεις για ενάμιση μήνα- με ένα πρόγραμμα, που κατά τον διευθυντή του Γιώργο Λούκο, θα ρίξει τους τόνους της «γκλαμουριάς που το χαρακτήριζε, και θα κόψει τις μονοπωλιακές σχέσεις που είχαν σκηνοθέτες και θίασοι με το θέατρο της Επιδαύρου και του Ηρωδείου».

Οι παραστάσεις που ξεκινούν την 1η Ιουνίου θα φιλοξενηθούν πέρα από το Ηρώδειο, στο θέατρο του Λυκαβηττού, στο Μέγαρο Μουσικής, στο θέατρο Κοτοπούλη-Ρεξ, στο θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου, στην «Πόρτα» της Ξένιας Καλογεροπούλου για τις παραστάσεις για παιδιά, στο παλιό εργοστάσιο Τσαούσογλου επί της Πειραιώς 260, στο Μουσείο Μπενάκη και άλλους χώρους της πόλης.

Η παράσταση της Σχολής της Οπερας του Πεκίνου, το αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο σε επιμέλεια Λίνας Νικολακοπούλου, ο Κοριολανός σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, η όπερα του Φίλιπ Γκλας "Η Πεντάμορφη και το Τέρας", η συναυλία της τραγουδίστριας της τζαζ Νταϊάνας Κρολ, ο θρύλος του μπλουζ B. B. King, η συναυλία της Λάιζα Μινέλι στο Ηρώδειο, αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ