Πολιτική
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Ανοδο της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρα, ισχυρό παγετό στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από -12 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από -5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από -8 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στα νότια ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 0 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ και μόνο στα δυτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί με εξασθένηση. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία, ωστόσο τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί και πάλι παγετός.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα δυτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Στα ανατολικά βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί με εξασθένηση. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία, ωστόσο τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.