Πολιτική
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2006 11:32

ΠΑΣΟΚ: Επίθεση στην κυβέρνηση για τα προβλήματα στην Κεφαλονιά

«Η κατάσταση στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη αποδίδει την πραγματική εικόνα της κυβέρνησης - πολλά λόγια, επικοινωνιακά τεχνάσματα, έλλειψη συντονισμού και έργου. Είναι προφανείς οι βαρύτατες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, η ουσιαστική έλλειψη προετοιμασίας, η αδυναμία συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών, η κατάρρευση της συντονισμένης πολιτικής προστασίας και έλλειψη ευαισθησίας των απόντων υπουργών».

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΠΑΣΟΚ, κλιμάκιο του οποίου, με επικεφαλής την Υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης ¶ννα Διαμαντοπούλου, βρίσκεται σήμερα στην Κεφαλονιά.

Το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει ευθύνες «στους απόντες υπουργούς και στον άφαντο Πρωθυπουργό που πρέπει επιτέλους να τις αναλάβουν. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση και αδράνεια καθιστά πολιτικά επιβεβλημένη την παραίτηση των συναρμόδιων υπουργών». Το ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, θεωρεί ακόμη απολύτως αναγκαίο:

«Τη μετάβαση αμέσως επιτόπου κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής Υπουργό ώστε να κατανοήσει η κυβέρνηση τις δραματικές διαστάσεις της κατάστασης και να αντιδράσει επιτέλους καταλλήλως.

- Να κηρυχθεί έστω και τώρα ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος που αυτό συνεπάγεται σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

- Να αυξηθούν τα συνεργεία αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ ώστε να εργάζονται σε 24ωρη βάση. Αυτή είναι μια απλή και αυτονόητη ενέργεια ώστε να αποκατασταθεί τα συντομότερο η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση των νησιών.

- Να αποφασιστεί άμεσα η αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεων των ΜΜΕ προς τράπεζες και κρατικούς φορείς.

- Να υπάρχει σε καθημερινή βάση υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών για τον στοιχειώδη προγραμματισμό της καθημερινής τους ζωής».