Αθλητικά
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 17:38

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Αθηναίου

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος υπέγραψε για ένα χρόνο στον πρωταθλητή Ελλάδας.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος υπέγραψε για ένα χρόνο στον πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο 31χρονος γκαρντ ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα υποδομής του Ποσειδώνα Νέου Ψυχικού και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2006 με την ομάδα του Ηλυσιακού, όπου και παρέμεινε για μία τριετία (2006-2009), πριν μετακομίσει στον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2009.

Το 2011 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΚΑΟΔ ως δανεικός από τον Πανιώνιο, ενώ το 2012 επέστρεψε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Το καλοκαίρι του 2013 ο Αθηναίου μετακινήθηκε στον Άρη όπου είχε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα μετρώντας κατά μέσο όρο 13.4 πόντους, 2.4 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ.

Η εξαιρετική του σεζόν με τους «κίτρινους» τον έφερε στο φινάλε της σεζόν 2013/2014 στην Αρμάνι Μιλάνο. Ακολούθησε η τουρκική Εσκισεχίρ, στην οποία αγωνίστηκε στο ξεκίνημα της σεζόν 2014/2015 πριν μετακινηθεί στην ΑΕΚ, όπου παρέμεινε ως το τέλος της σεζόν.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Ολυμπιακός, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε για δύο χρόνια και το 2016 κατάκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος. Το 2017 αγωνίστηκε στον Άρη, ενώ τη σεζόν 2018-19 στον ΠΑΟΚ και στη γαλλική Φος Προβάνς.

Ο Αθηναίου είναι στέλεχος της Εθνικής Ανδρών, ενώ ήταν εκ των πρωταγωνιστών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας μέσο όρο ανά αγώνα 8,4 πόντους, 2,6 ασίστ και 1,6 ριμπάουντ.

Στις πρώτες δηλώσεις ως παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αθηναίου υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ότι είναι «πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος της τεράστιας οικογένειας του Παναθηναϊκού».

Αναφορικά με τους στόχους του, είπε: «Οι προσωπικοί μου στόχοι συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας, οι οποίοι είναι πάντοτε πολύ υψηλοί. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλοι όσοι βρισκόμαστε στον Παναθηναϊκό είμαστε συνειδητοποιημένοι σχετικά με το επίπεδο και τις απαιτήσεις αυτής της ομάδας. Είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε το 100% σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα ώστε να κατακτήσουμε τίτλους».

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα υψηλό το επιπεδο. Η ομάδα ενισχύθηκε με παίκτες ποιοτικούς και ταυτόχρονα πολύ έμπειρους. Αποκτήθηκαν αθλητές με προσωπικότητα και ταλέντο και προστεθηκαν στους ηδη υπαρχοντες. Το ζητούμενο είναι να δέσουμε ως σύνολο βάσει της φιλοσοφίας του κόουτς Πεδουλάκη, ο οποίος έχει την εμπειρία να το πετύχει το συντομότερο δυνατό».