Πολιτική
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2006 13:48

Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξελέγη ο Γ. Παπανδρέου

Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξελέγη παμψηφεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Οι σύνεδροι, δι' ανατάσεως των χειρών, έκαναν δεκτή την πρόταση που υπέβαλε ομάδα εργασίας υπό τον ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουΐς Θαπατέρο.

Ακολούθησε ομιλία του κ. Παπανδρέου από το βήμα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Για πρώτη φορά έχουμε την τεχνολογία, τη γνώση και τον πλούτο να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο κόσμο» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

Δεν μπορούμε να έχουμε δημοκρατία στον κόσμο όπου το κεφάλαιο βρίσκεται στα χέρια των λίγων. Δεν μπορούμε να έχουμε δημοκρατία όταν τα μεγάλα ΜΜΕ ελέγχονται από το την οικονομική εξουσία. Δεν μπορούμε να έχουμε δημοκρατία όταν το οργανωμένο έγκλημα μπορεί να αγοράζει πολιτικούς και δικαστές».

«Η προτεραιότητα για τους σοσιαλιστές», τόνισε, «είναι να αποκαταστήσει την ισορροπία μεταξύ οικονομικής παραγωγής και κοινωνικής δικαισύνης».

«Ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες μορφές ανισοτήτων. Οι πολίτες μας νιώθουν ολοένα και περισσότερο περιθωριοποιημένοι με αποτέλεσμα να χάνουν το ενδιαφέρον τους για την πολιτική», συνέχισε στην ομιλία του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και προειδοποίησε: «Εκτός και αν λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα, οι πολίτες θα εξοργιστούν, θα χάσουν την ελπίδα και ισως στραφούν προς τον εξτρεμισμό και τη βία».

Μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου, έπεται γεύμα προς τους συνέδρους και στη συνέχεια θα γίνουν παρεμβάσεις στη συζήτηση για τη συμμαχία των πολιτισμών, και συζητήσεις για τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.