Κοινωνία
Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 16:58

Φωκίδα-Φθιώτιδα: Στο φως φυτείες με εκατοντάδες δενδρύλλια χασίς

Πάνω από 1.000.000 ευρώ θα αποκόμιζε από τα τουλάχιστον 410 κιλά αποξηραμένου ακατέργαστου χασίς που καλλιεργούσε σε τρεις φυτείες και σκόπευε να διακινήσει σε Φωκίδα και Φθιώτιδα η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, έπειτα από πολύμηνη έρευνα.

Πάνω από 1.000.000 ευρώ θα αποκόμιζε από τα τουλάχιστον 410 κιλά ακατέργαστου χασίς που καλλιεργούσε σε τρεις φυτείες και σκόπευε να διακινήσει αποξηραμένο σε Φωκίδα και Φθιώτιδα η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, έπειτα από πολύμηνη έρευνα.

Στη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, χθες πρωινές ώρες σε Φωκίδα-Φθιώτια, συνελήφθησαν συνολικά έξι μέλη της. Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 43, 39 και 26 ετών, καθώς και τρεις Έλληνες, 62, 55 και 46 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν άλλα τέσσερα μέλη της, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί, 42, 36 και 31 ετών, κι ένας 35χρονος Έλληνας. Ηγετικό μέλος ήταν ο 43χρονος.

Χθες το πρωί εκριζώθηκαν 208 δενδρύλλια χασίς, ύψους έως και 1,5 μέτρων, από δύο φυτείες περιοχών του Αθανάσιου Διάκου και του Πανουργιά Φωκίδας. Όπως διαπιστώθηκε, οι φυτείες εκτείνονταν σε εκχερσωμένες και μη περιφραγμένες εκτάσεις.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τη φυτεία με 700 δενδρύλλια χασίς που εντοπίστηκε στις 2 Ιουλίου σε ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Καρυάς Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, καλλιεργούσαν τα μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης.

Για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, οι δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη φρασεολογία-κώδικα επικοινωνίας, ενώ είχαν διακριτούς ρόλους (διακίνησης, καλλιέργειας, μεταφοράς και απόκρυψης των ναρκωτικών).

Σε έρευνες σε κατοικίες, αποθηκευτικούς χώρους (καβάτζες) κι οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κιλά και 329,6 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, έξι ζυγαριές ακριβείας, πολεμικό τυφέκιο και πέντε κυνηγετικά όπλα, τρεις φορητοί ασύρματοι, 41 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, καθώς και 7.045 ευρώ από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών ερευνών, συνελήφθη κι ένας 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δεν αποτελεί μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και κατηγορείται για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

naftemporiki.gr