Πολιτική
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2006 13:40

Παπανδρέου:Κράτος σε διάλυση, κυβέρνηση σε αποσύνθεση, υπουργοί σε νευρική κρίση

Για κράτος σε διάλυση, κυβέρνηση σε αποσύνθεση, και υπουργούς σε νευρική κρίση έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα γεγονότα και υπάρχει διάλυση του κράτους.

«Βλέπουμε κλεμμένα στρατιωτικά αυτοκίνητα και ανενόχλητους δραπέτες. Οι κρίσεις αντιμετωπίζονται επικοινωνιακά και προπαγανδιστικά, έχουμε αποκλεισμένα νησιά από το χιόνι και υπουργούς σε νευρική κρίση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζοντας τη σκληρή κριτική του, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως υπάρχει εικόνα διάλυσης και ανασφάλειας στον πολίτη, θέμα το οποίο, όπως είπε, ήταν και παραμένει πρώτη προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι αρκείται σε σενάρια ανασχηματισμού, χωρίς ουσία και ο οποίος (ανασχηματισμός) δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Η μόνη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση τα δυο χρόνια, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι η επίθεση κατά του μέσου και φτωχού έλληνα πολίτη, η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος και η περιστολή των εργατικών δικαιωμάτων.

Αναφερόμενος στην άρνηση των μεγάλων τραπεζών να συζητήσουν τη συλλογική σύμβαση με την ΟΤΟΕ, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την άρνηση αυτή ως επίθεση των τραπεζών και πράξη που υπονομεύει βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, όπως η έννοια των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την απόφαση των Τραπεζών εργασιακό Μεσαίωνα και υπογράμμισε πως πίσω από αυτή κρύβεται η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, στον οποίο επέρριψε προσωπικά την ευθύνη, επισημαίνοντας παράλληλα πως με τον τρόπο αυτό ανοίγει η πόρτα στον ιδιωτικό τομέα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι πρωτοπόρο στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, τόνισε, άλλα όσα προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι αλλαγές και μάλιστα σε προοδευτική κατεύθυνση, αντίθετα, παρατήρησε, φέρνουν εργασιακό μεσαίωνα.

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο χθεσινοβραδυνό ξυλοδαρμό του προέδρου της ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Πολυζωγόπουλος υπήρξε θύμα μιας βάρβαρης πράξης από ανθρώπους που έχουν φασίζουσες αντιλήψεις και που ενθαρρύνονται από το κλίμα πόλωσης και απαξίωσης, το οποίο, όπως είπε, έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διεξαγωγής της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Όπως είπε, πρόκειται για την αρχή μιας πορείας από την οποία θα αναδειχθεί και η Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ και οι σοσιαλιστές, τόνισε, θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις δικές τους πολιτικές για το σήμερα και το μέλλον των πολιτών.