Αθλητικά
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 10:36

Σπουδαία νίκη η Ντόρτμουντ επί της Λίβερπουλ με 3-2

Σπουδαία φιλική νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Λίβερπουλ, πέτυχε η Ντόρτμουντ επί αμετικανικού εδάφους με σκορ 3-2.

Σπουδαία φιλική νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Λίβερπουλ, πέτυχε η Ντόρτμουντ επί αμετικανικού εδάφους με σκορ 3-2.

Ο αγώνας διεξήχθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στο «Notre Dame Stadium» της Ιντιάνα και τον παρακολούθησαν περίπου 41.000 θεατές. Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ παρατάχθηκαν χωρίς την «φονική τριπλέτα» τους, καθώς οι Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο απολαμβάνουν ακόμη τις διακοπές τους λόγω των υποχρεώσεων που είχαν με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους σε Κόπα Άφρικα (ο Μανέ μάλιστα ήταν βασικός με την Σενεγάλη στον τελικό της Παρασκευής) και Κόπα Αμέρικα αντίστοιχα.

Και οι δύο προπονητές (Κλοπ και Φαβρ) πραγματοποίησαν πάρα πολλές αλλαγές (ο Γερμανός άλλαξε 10 παίκτες στο 60ο λεπό κι άφησε για 90 λεπτά μόνο τον τερματοφύλακα), ενώ ο τεχνικός των Βεστφαλών με την έναρξη του β΄ μέρους αντικατέστησε 9 ποδοσφαιριστές, κρατώντας και αυτός μέχρι το τέλος μόνο τον γκολκίπερ του.

Η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3' με τον Πάκο Αλκάθερ, αλλά οι Άγγλοι «απάντησαν» στο 37΄ με τον Γουΐλσον. Μέσα σε διάστημα έξι λεπτών στο β΄ ημίχρονο η γερμανική ομάδα πέτυχε δύο γκολ, με τον Ντιλέινι στο 53΄ και τον Λάρσον στο 59΄. Το μόνο που κατάφερε η Λίβερπουλ ήταν να μειώσει με το πέναλτι του Μπριούστερ στο 75΄.

Οι συνθέσεις:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν (60' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Ματίπ (60' Φαν Ντάικ), Γκόμεζ (60' Λόβρεν), Λαρουσί (60' Ρόμπερτσον), Φαμπίνιο (60' Χέντερσον), Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (60' Βαϊνάλντουμ), Μίλνερ (60' Λιούις), Γουίλσον (60' Τζόουνς), Κεντ (60' Γούντμπερν), Οριγκί (60' Μπριούστερ)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Φαβρ): Χιτζ, Πίστσεκ (46' Μόρεϊ), Τοπράκ (46' Μπαλέρντι), Χούμελς (80' Φεράι), Γκερέιρο (46' Σουλτζ), Σάντσο (46' Τοργκάν Αζάρ), Βάιγκλ (46' Βιτσέλ), Μπραντ (46' Λάρσεν), Ρέινα (46' Βολφ), Γκέτσε (46' Ρόις), Αλκάθερ (46' Ντιλέινι)