Πολιτική
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Κακοκαιρία, σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με χιονοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα νότια, τοπικά θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις, τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από -4 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και αργότερα της Δυτικής Στερεάς. Τοπικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Ιόνιο βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με έξι βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωϊνές ώρες στις νοτιότερες περιοχές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά και αργότερα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και αργότερα τοπικά θυελλώδεις και στα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθουν. Θερμοκρασία: Από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης, κυρίως από το βράδυ. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν από τα δυτικά σε βόρειους. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που τις πρωϊνές κυρίως ώρες θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα έως πολύ ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν στα βόρεια σε βορειοανατολικούς πολύ ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με έξι βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και πιθανές καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στην Πάρνηθα και αργότερα στις υπόλοιπες ορεινές περιοχές. Τη νύχτα προς την Τρίτη, θα χιονίσει και στα πεδινά. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι, που γρήγορα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια όμως η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους έντονες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Κακοκαιρία, με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, προβλέπει αρχικά για αύριο, Τρίτη, η ΕΜΥ. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα αρχίσει σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Βόρειο Αιγαίο, θυελλώδεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.