Πολιτική
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2006 08:44

ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο

Όλα τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας θα συζητηθούν στη διήμερη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στο αποκαλούμενο "Λαύριο 2", που θα γίνει στην περιοχή της Αναβύσσου, μια περιοχή στην οποία διεξήχθη, το 1989, μια από τις πιο θυελλώδεις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος.

Το μεγαλύτερο, πάντως, μέρος της συνεδρίασης αναμένεται να αφιερωθεί στη στρατηγική του Κινήματος για το επόμενο διάστημα και κυρίως ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να ανοίξει τις εργασίες της συνεδρίασης σήμερα με αναφορά στα θέματα της επικαιρότητας, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην υπόθεση των υποκλοπών.

Η διαδικασία περιλαμβάνει, εκτός της εισήγησης του κ. Παπανδρέου, επτά ακόμα εισηγήσεις, επί των οποίων θα γίνει διεξοδική συζήτηση.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη διαδικασία του διημέρου, μετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το λόγο θα λάβει η Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία αναμένεται ότι στην εισήγησή της θα παρουσιάσει τον απολογισμό της δράσης του Κινήματος από τη συνεδρίαση του Λαυρίου μέχρι σήμερα, καθώς και τον απολογισμό των Τομέων Δράσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Αθανασάκης θα αναφερθεί και θα ερμηνεύσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ενώ αναμένεται να θέσει θέματα σχετικά με την γενικότερη επικοινωνιακή συμπεριφορά του κόμματος αλλά και των στελεχών του.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος θα αναφερθεί σε θέματα στρατηγικής ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ως αρμόδιος για την αυτοδιοίκηση. Θα αναφερθεί επίσης και σε θέματα που σχετίζονται με τη συνταγματική αναθεώρηση, για την οποία έχει ορισθεί, από τον κ. Παπανδρέου, υπεύθυνος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Στο θέμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών θα αναφερθεί και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των διαδικασιών που αφορούσε στην υποβολή προτάσεων για υποψηφιότητες και την πρώτη αξιολόγησή τους. Επίσης αναμένεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, για διάφορες περιοχές, τις οποίες έχει παραγγείλει το κόμμα.

Για τα οργανωτικά του κόμματος θα εισηγηθεί ο Θανάσης Τσούρας, ενώ στη συνεδρίαση θα μετέχουν και οι επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Δημήτρης Ρέππας και Σταύρος Λαμπρινίδης, οι οποίοι θα ενημερώσουν για τη δράση του ΠΑΣΟΚ στα δύο κοινοβούλια και θα εισηγηθούν σχετικά με την τακτική που πρέπει να εφαρμόσει το Κίνημα το επόμενο διάστημα.