Πολιτική
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2006 15:50

Τσοχατζόπουλος: «Τρομακτικές οι ευθύνες της κυβέρνησης»

«Η κυβέρνηση έχει τρομακτικές ευθύνες. Δεν λειτούργησε ως όφειλε. Από την πρώτη στιγμή, αν ήθελε να λειτουργήσει υπεύθυνα και όχι σαν να ήθελε κάτι να κρύψει, έπρεπε να κάνει τρεις κινήσεις ταυτόχρονα. Να παραπέμψει την υπόθεση τόσο στη δικαιοσύνη, όσο όμως και στην αρμόδια ανεξάρτητη εποπτική αρχή, αλλά συγχρόνως να φέρει το θέμα αμέσως στη Βουλή και να μας ενημερώσει πλήρως, έστω και σε κλειστή συνεδρίαση, ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια για αυτή την πρωτοφανή περίπτωση υποκλοπών, που πιθανότατα έγιναν είτε στο πλαίσιο κατασκοπευτικής δραστηριότητας είτε εξυπηρέτησης άλλων ιδιωτικών συμφερόντων».

Τα παραπάνω δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha” ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παριστάνει σήμερα τον Πόντιο Πιλάτο και να κάνει ότι δεν γνωρίζει πως έπρεπε να χειριστεί μια τέτοια υπόθεση. Έχει την αποκλειστική ευθύνη, διότι απέκρυψε σειρά γεγονότων και εκ των υστέρων, μετά έντεκα μήνες, ήρθαν εσπευσμένα να τα δημοσιοποιήσουν μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης στον Τύπο», πρόσθεσε ο κ. Τσοχατζόπουλος.