Πολιτική
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 12:06

Νομ. Πειραιά: Κατάσχεση 97,2 τόνων ακατάλληλου γάλακτος

Στην κατάσχεση και σφράγιση 97.270 κιλών ακατάλληλου προς βρώση γάλακτος εβαπορέ MILKIN, προέλευσης Λιθουανίας, που προοριζόταν για τον ελληνικό Στρατό, προχώρησαν χθες οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά.

Η κατάσχεση της ποσότητας του ακατάλληλου γάλακτος έγινε μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στην 862 Αποθήκη Βάσης Εφοδιασμού Τροφίμων (ΑΒΕΤ), στα Καμίνια (Μυκόνου και Τετρακόμων 1).

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική και έγγραφη καταγγελία της 862 ΑΒΕΤ, καθώς οι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη παρτίδα από το Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού (ΚΒΙΕΣ) είχαν διαπιστώσει την ακαταλληλότητα του προϊόντος.

Το γάλα που ήταν συσκευασμένο σε κουτιά των 410 γραμ. (με ημερ. λήξης 10ο και 11ο του 2006) και αποθηκευμένο σε κιβώτια των 48 κουτιών, κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση διότι κατά την διάνοιξή του διαπιστώθηκαν πήγματα συσσωρευμένου λίπους στα εσωτερικά τοιχώματα των κουτιών και ιδιαίτερα στον πυθμένα.

Η φύλαξη και η μέριμνα για την καταστροφή ανατέθηκε στην 862 ΑΒΕΤ, ενώ για την υπόθεση ενημερώνεται ο Εισαγγελέας.

Σημειώνεται ότι η προαναφερθείσα ποσότητα είχε παραληφθεί από την 862 ΑΒΕΤ από την προμηθεύτρια εταιρεία GENNET A.E. η οποία εδρεύει στην Αθήνα (Μεσογείων 2).