Την έντονη αντίδραση των Σέρβων, τόσο στο Βελιγράδι, όσο και στην Πρίστινα, προκάλεσε η δήλωση του πολιτικού διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας Τζον Σόγιερς (ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της Ομάδας Επαφής) ότι έχει ήδη ληφθεί η απόφαση για ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.
Ο πρόεδρος της Σερβικής Λίστας Κοσόβου, Όλιβερ Ιβάνοβιτς, επισήμανε πως πρόκειται για θέση της Βρετανίας και όχι του συνόλου των χωρών που συμμετέχουν στην Ομάδα Επαφής, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η θέση αυτή, καθώς το Λονδίνο αποτελεί ένα από τα μέλη με τη μεγαλύτερη επιρροή, τόσο στην Ομάδα Επαφής, όσο και στη διεθνή κοινότητα γενικότερα.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συντονιστικού Κέντρου Κοσόβου, Σάντα Ράσκοβιτς Ίβιτς, δήλωσε ότι το Βελιγράδι θα πρέπει να επανεξετάσει τη συμμετοχή του στις συνομιλίες για το μέλλον του Κοσόβου, εάν αποδειχθεί ότι όντως η Ομάδα Επαφής έχει ήδη αποφανθεί υπέρ της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου.
Όπως είπε, η επιβολή λύσης στο Κόσοβο δεν συνάδει με την έννοια των διαπραγματεύσεων και αποτελεί εξωτερική ανάμειξη και παραβίαση των διεθνών κανόνων δικαίου.
«Πρόωρη και ανάρμοστη» χαρακτήρισε τη δήλωση του βρετανού διπλωμάτη ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας Τζόρτζε Τοντόροβιτς. «Το Ψήφισμα 1244 των Ηνωμένων Εθνών καθορίζει το Κόσοβο ως τμήμα της Σερβίας και δεν ξέρω από πού αυτός (ο κ. Σόγιερς) αντλεί το δικαίωμα να καθορίζει την τύχη, το μέλλον και το καθεστώς του Κοσόβου» δήλωσε στο SRNA ο κ. Τοντόροβιτς.